El bisbe Francesc i el president Torra seran a la Processó dels Dolors de Besalú

Monsenyor Francesc Pardo i Artigas serà el prior i pendonista divendres en una de les manifestacions més prestigioses del cicle quaresmal català

Una imatge de la Processó dels Dolors de Besalú de l'any passat.
Una imatge de la Processó dels Dolors de Besalú de l'any passat. | Arxiu NG.
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:04h
La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, que amb 320 anys d’història és considerada com una de les congregacions en actiu més antigues i emblemàtiques de Catalunya, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2005, ha donat el tret de sortida dels actes del Quinari i la Festivitat dels Dolors.
 
Els actes de la Congregació besaluenca s’allarguen durant tota la setmana de Passió i molt especialment el divendres dia 12 d’abril, amb la celebració de la Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors que enguany tindrà com a Prior Monsenyor Francesc Pardo i Artigas, Bisbe de Girona. L’ofici del migdia (a les 11:30) serà presidit també pel Bisbe de Girona i alhora congregant dels Dolors de Besalú.
 
Durant el Quinari i Festivitat del Dolors també es podrà visitar a la Parròquia de Sant Vicenç el 10è Concurs de Pintura de la Processó dels Dolors, realitzat per uns quatre-cents alumnes de l’escola de Besalú.
 
La Festa dels Dolors, una de les celebracions més importants de la Quaresma catalana, arriba al seu punt culminant amb la Processó dels Dolors, a partir de les 9 del vespre, considerada per a molts única en el seu gènere, tant pel seu protagonisme històric i espiritual, com per les seves excepcionals singularitats dins el cicle quaresmal català.
 
En el seu 320è aniversari, enguany la Processó del Dolors tindrà el goig de ser seguida pel Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, que serà acompanyat per les principals autoritats religioses, comarcals i municipals. Alhora, el Pas de la Veracreu, vertader símbol de Besalú, tornarà a sortir en Processó pels carrers de la Comtal Vila acompanyant la Verge Dolorosa després de la celebració del Mil·lenari de la seva arribada a Besalú de mans del Comte Bernat Tallaferro l’any 1017.
 
D’acord a les declaracions de Josep Lagares, secretari de la Congregació besaluenca, “és un vertader orgull i honor per a tots els besaluencs i garrotxins que el bisbe Francesc, congregant dels Dolors de Besalú, hagi acceptat de ser el Prior en aquest 320è aniversari, mostra generosa de l’estimació que té envers la nostra comunitat, i alhora que el Molt Honorable President Quim Torra hagi acceptat acompanyar-nos, tot pregant pels nostres carrers durant la Processó dels Dolors, una manifestació de l'espiritualitat col·lectiva que tants i tants devots de la Verge Dolorosa han professat durant molts segles a la vila comtal".
 
Arxivat a