Josep Guix proposa una anella verda a l'entorn del riu Fluvià

Els socialistes olotins advoquen per fer una zona d'esbarjo a les Fonts, una depuradora d’aigües residuals a la Vall d’en Bas i un consorci d’Ajuntaments lligats a la trama del riu

Per al candidat socialistaes tractaria  de poder fer «una mica com fan a Banyoles, la volta a l'estany».
Per al candidat socialistaes tractaria de poder fer «una mica com fan a Banyoles, la volta a l'estany». | @pscolot.
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:09h

Josep Guix, candidat a la batllia d'Olot pel PSC i actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament, proposa crear una anella verda a l'entorn del riu Fluvià per manera que la ciutat no visqui d'esquena al riu com fins ara. Es tractaria, segons Guix, de poder fer "una mica com fan a Banyoles, la volta a l'estany, que tothom practica i que molta gent n'està enamorada".

L'agrupació del PSC olotí també parla d'aquesta proposta al seu web, en què detallen
fer, també, una Àrea d’esbarjo a la zona de les Fonts, al costat de l’Estació d’Autobusos, amb una important zona d’aparcaments gratuïts. Igualment proposem tancar la trama urbana que va pel marge esquerre del riu en els barris de Sant Miquel i les Tries, i advoquen per l’obertura del carrer de Sant Miquel fins al Consum i d’un passeig entre el Parc Zamenhof (zona del parc de petanca) i les Tries, amb un disseny de passeig semblant al de Sant Roc. En la millora del riu són partidaris conservar per a ús públic o privat les construccions fabrils que estan lligades al riu i que han representat un important capítol de la nostra història econòmica i social.

Els socialistes creuen que cal  la construcció d’una depuradora d’aigües residuals a la Vall d’en Bas que depuri les aigües d’aquesta localitat i torni al riu 1 hm3 d’aigua depurada. Un volum molt important que permetria augmentar el freàtic de la Vall i deixar lliures els col·lectors dels barris de Sant Roc i del Pla de Llacs. D’aquesta manera les aigües negres d’aquests barris podrien arribar fins a la depuradora de la Canya i no derivar pels sobreeixidors, directament al riu, els dies de pluges abundants. Per altra part, iniciarem la construcció per fases dels col·lectors de separatives. És a dir, les aigües plujanes les portarem directament al riu sense passar per la depuradora.

Un altre tema lligat directament al riu és la protecció de les espècies autòctones en perill d’extinció, tant de fauna com de flora. També serà prioritari en un treball coordinat amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
 
Abans de finalitzar, des del PSC Olot s’està treballant per a la creació d’un consorci d’Ajuntaments lligats a la trama del riu Fluvià en tots els seus 97 km de recorregut. Des de la Vall d’en Bas a Sant Pere Pescador. Aquesta iniciativa pot representar, segons els socialistes garrotxins, una oportunitat històrica per a coordinar les actuacions públiques lligades al riu i la possibilitat d’establir contactes entre els diferents pobles de la conca.
Arxivat a