Montse Bassa: «Esquerra serà clau a Madrid per a lluitar contra la repressió»

La germana de la consellera Dolors Bassa, que encapçala la llista d'ERC a les comarques gironines, ha presentat el candidat garrotxí al Senat, l'oloti Josep Quintana

La germana de la consellera Dolors Bassa vol evitar que el PSOE pacti amb Ciutadans.
La germana de la consellera Dolors Bassa vol evitar que el PSOE pacti amb Ciutadans. | Martí Albesa.
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:29h
Esquerra Republicana ha presentat aquest dimarts a Olot les llistes al Congrés i al Senat a les eleccions del pròxim diumenge 28 d’abril.

La candidata d’ERC a la demarcació de Girona, Montse Bassa –germana de la consellera Dolors Bassa, actualment en presó provisional–, ha deixat clar que vol ser a Madrid per a lluitar de ben a prop contra la repressió. "Mirar als ulls als qui des de fa 415 dies tenen la Dolors i la resta segrestats a la presó i que ens mirin a la cara quan exigim urnes contra repressió. I ho farem a través del diàleg, diàleg i més diàleg i farts de veure empresonar la democràcia, els deixarem clar que entre renúncia i repressió, nosaltres triem llibertat”, ha declarat. Bassa ha afegit que des d'ERC estan absolutament convençuts que seran "clau a Madrid per a lluitar contra la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans".
 
La candidata de les comarques gironines ha afirmat que “mentre no siguem independents i tinguem les nostres pròpies estructures d’Estat caldrà anar a Madrid a recordar tots els incompliments flagrants que patim a la demarcació”. Bassa ha finalitzat la seva intervenció tot deixant clar que “aquest 28A va de llibertat, autodeterminació i independència. Que tothom ho tingui clar: els diputats i senadors gironins d’Esquerra anirem a Madrid a demostrar-los que no tenim por encara que hagin gosat empresonar tot un govern innocent. Serem molts i els obligarem a dialogar”.
 

Pep Quintana, candidat al Senat, i Montse BAsa, al Congrés, durant la presentació Foto: Martí Albesa.


Pep Quintana al Senat

També, s'ha presentat el candidat al senat per la Garrotxa, Josep Quintana, actualment regidor de l'Ajuntament d'Olot d'ERC que ha manifestat que "és important que la Garrotxa tingui representants que defensin la comarca a totes les institucions on es prenen decisions concretes que ens afecten, tant sigui al Parlament com al Congrés". Quintana ha avançat que s'obrirà una oficina parlamentària per a la Garrotxa que serveixi d'enllaç entre els pobles, els batlles i els projectes de la comarca i allà on es prenguin les decisions. "La democràcia –ha afegit– hauria de ser més representativa, per tant si representes la Garrotxa has de passar el 80% del temps aquí i el 20% a Barcelona o a Madrid, aquest és el meu compromís i el de treballar per tota la nostra comarca”.

A l’hora de parlar de projectes concrets, el candidat garrotxí ha prioritzat el finançament per part de l'Estat del tram nord de la variant d'Olot i millorar la freqüència i la rapidesa dels trens que surten de l'estació de Torelló, que és la més pròxima.

Montse Bassa ha recordat, per exemple, els incompliments reiterats en infraestructures bàsiques com la N-II, la N-260 o la N-152, sense deixar de banda reivindicacions històriques com “la dignificació del tren convencional i el soterrament dels passos a nivell de Figueres, Flaçà i Ribes”.
 
Les llistes gironines d’ERC

Al Congrés, la llista encapçalada per Montse Bassa i Joan Margall, els republicans hi presenten també els següents candidats: Laia Cañigueral, Eduard Coloma, Xènia Sala, David Pujol.

Pel que fa al Senat, Esquerra a Girona es presenta amb Jordi Martí, Elisenda Pérez i l'olotí Josep Quintana.