La Fundació Fauna demana als partits en lliça electoral a Olot que es mullin pels gossos

David Serramitjana proposa que Olot dediqui un primer espai d'esbarjo, de convivència i participació, i que s'acompleixin les promeses electorals

David Serramitjana, president de la Fundació Fauna.
David Serramitjana, president de la Fundació Fauna. | Martí Albesa.
Redacció
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:23h
La Fundació Fauna ha presentat aquest matí a la plaça del Mig d'Olot una proposta perquè els partits polítics en lliça a les eleccions municipals incloguin als seus programes la creació de, pel cap baix, un espai d'esbarjo per als gossos, un lloc comunal "de convivència i de participació", segons David Serramitjana –president de la Fundació Fauna–, que ha estat acompanyat per Sívia Vilacoba i Francis Cantero durant la conferència de premsa.

Segons Serramitjana "portar un gos lligat no és gaire còmode i agradable" per als propietaris dels cans, amb què molts opten per dur a passejar els animals fora de la ciutat. Llavors, es troben que molta gent –sigui perquè són grans, sigui perquè tenen dificultats de mobilitat, sigui perquè no tenen prou temps o recursos– no poden portar els gossos enlloc si no és ben fermats.

La petició que s'ha fet arribar als grups municipals olotins –basada, a més, en el fet que Olot ja és ciutat educadora i caldria complir amb l’article 5è de la Declaració universal dels drets dels animals–, és que la ciutat hauria de comptar amb una àrea per a gossos en cadascun dels barris de la ciutat, però per començar, seria bo poder disposar si més no amb una primera àrea d’esbarjo que, igualment, serviria com a prova pilot.

Des de la Fundació Fauna han fet arribar un document als partits polítics presents a l'Ajuntament d'Olot on els presenten aquesta proposta en defensa dels gossos i la relació entre els seus propietaris. "A part de les normes que han de complir els propietaris per a gossos per exercir-ne una tinença responsable i cívica, creiem que l'Ajuntament hi hauria de contribuir amb serveis específics, com ara espais on aquests –els gossos– puguin córrer, jugar, relacionar-se amb altres i fer les seves necessitats", diuen en l'escrit.

El president de la Fundació Fauna ha recalcat que alguns partits ja duien una proposta semblant als seus programes electorals, però no s'ha fet res. "És molt maco posar-ho en un programa electoral, però si després no es compleixen les promeses…", no hi ha res a fer, ha afegit.

Per als animalistes garrotxins, aquest primer espai d'esbarjo per als gossos –sense preferència per cap indret concret– hauria de ser ampli, protegit amb tanques adequades (de 80 cm d'altura), amb bancs per a seure, amb ombres i enjardinat i comportaria, també, un servei de neteja diària in un desinfecció periòdica. Igualment, hi hauria d'haver expenedors de bosses per a recollir la femta; papereres de material no oxidable on dipositar-les; i una font dissenyada perquè els gossos puguin beure sense dificultats. El paviment podria ser de sauló i disposar d'un sistema de reg programat per aspersió. Segons Serramitjana caldria pactar qui es faria càrrec de la gesti´ó, "però aix`ò no ha de ser un problema per tirar-ho endavant", ha reblat.

 
Arxivat a