ERC omple el Torín d'Olot en la presentació de la candidatura municipal

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i Marta Rovira, amb un vídeo, van donar suport a l'acte electoral

Anna Barnadas amb tota la candidatura d'ERC Olot a la Sala El Torín.
Anna Barnadas amb tota la candidatura d'ERC Olot a la Sala El Torín. | @ERCOlot.
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:31h
ERC Olot va presentar la seva candidatura, de forma oficial, aquest passat dissabte a la sala El Torín de la capital de la Garrotxa. Amb un Torín ple de gom a gom, la candidata a la batllia, Anna Barnadas, i tot el seu equip …amb el suport del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i un vídeo fet exprés de Marta Rovira… van explicar als olotins quines són les principals característiques del programa electoral republicà. ERC vol fer “d’Olot la millor ciutat per viure” i ho farà des del republicanisme, la cohesió social i l’educació, en què el seu projecte estrella son “les persones, els barris i les entitats”.

La candidata a la batllia considera que Olot necessita tenir un model de ciutat, necessita saber “què vol ser de gran” i ho vol fer tenint en compte tota la ciutadania, dels més joves als més grans, per a convertir la ciutat en una vila intel·ligent, amb una administració transparent i, entre d’altres, amb una educació de 360º.

L’equip de Barnadas el formen 31 persones, ben preparades i molt diverses, 11 de les quals són joves, perquè creuen que “els joves no són el futur, els joves són el present”. De fet, Josep Granados, que ocupa el segon lloc a la llista, va dir que la política d’ERC es basa en quatre pilars: la justícia social, la bona gestió dels afers públics, la cohesió social i l’educació.
Aquesta política també passa per impulsar una economia circular, tal com va explicar Iolanda Suescun, que també va insistir en la necessitat de fer atractiva la ciutat, primer de tot, per als que hi viuen, perquè aquesta és l’única manera que també sigui atractiva per als de fora. Suescun va explicar que ERC té un pla clar de remodelació del barri vell, cada vegada més degradat.

L’ajuda als joves, a trobar un espai on puguin expressar-se i posar a lloc les seves idees, també és un eix central. Així com l’ajuda a la seva emancipació, reivindicava Susanna Pagès, que també considera que cal reactivar l’oci nocturn a la ciutat. Una ciutat que, explicava Apri Singh, ha de ser Smart City per fer la vida més fàcil a les persones, per a ensenyar als ciutadans a què es destina cada cèntim dels seus impostos i per a treure profit a les eines que ofereix la tecnologia.

A més, ERC Olot vol apostar per millorar la mobilitat a la ciutat i obrir nous horitzons més enllà de l’ús del cotxe, per a donar, si més no, la possibilitat a la ciutadania de desplaçar-se amb bicicleta o amb transport públic. Laila El Gamouchi va dir que “als olotins no els agrada anar amb cotxe, se’ls obliga a fer-ho” i que cal poder tenir una mobilitat molt més sostenible.

L’acte de presentació va comptar amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que va afirmar que "Esquerra Republicana sempre ha treballat per la cohesió social, imprescindible” i que “parlar de republicanisme també és parlar de la variant, per exemple, perquè la República catalana són escoles, hospitals..., que es concreten arreu del territori". La sorpresa de la nit va ser el vídeo que la secretària general d'ERC Marta Rovira va enviar en suport a Anna Barnadas i que es va difondre, també, per Twitter:
 
Arxivat a