«No és un vial» rep amb esperança les paraules del batlle de tirar pel dret la variant d'Olot

La plataforma veïnal de l'avinguda Sant Jordi i el carrer Portbou abasta les mil signatures d'adhesio en menys de dues eetmanes

Un moment de la manifestació del passat 3 d'abril.
Un moment de la manifestació del passat 3 d'abril. | Xavier Borràs.
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:43h
En un comunicat fet públic aquest dilluns, la plataforma "No és un vial, és un carrer" d'Olot manifesta rebre "amb esperances les declaracions de l’actual alcalde Josep Maria Corominas de vessar més esforços en activar la construcció del tram de la variant que correspon al terme municipal d’Olot, que connectaria Codella amb l’A26". Assolir-ho sense més demores suposaria, per als veïns, "treure ja d’una vegada aquest malson de la vida dels olotins i un canvi espectacular en el plantejament viari de la ciutat d’Olot".

Quan no fa ni quinze dies de la presentació pública, la plataforma ciutadana “No és un vial, és un carrer!” ha arribat ja al miler de signatures de suport de tots els ciutadans farts que la xarxa viària d’Olot sigui un dels punts més negres del mapa viari de Catalunya.

És el tancament d’una setmana en la qual molts es vantaven dels 10 anys de l’obertura del túnel de Bracons, en què han alçat la veu per a posar en relleu que no ha estat un aniversari feliç per als veïns del llarg tram de l’avinguda Sant Jordi i del carrer Portbou i els carrers que els segueixen. "En aquesta dècada hem vist convertir els nostres carrers urbans en una falsa autovia, normalitzant-se la seva utilització per al trànsit pesant nacional i internacional, amb tots els greuges que la situació comporta", afirmen en el comunicat.

La plataforma reclama ara el repintat dels passos de vianants en els trams que han restat mancats d’aquesta senyalització arran del tapament dels forats de la calçada que es van dur a terme ja fa deu dies. "Trobem que perllongar aquesta absència dóna peu a situacions d’inseguretat i de perill que cal evitar", reblen.
 
Arxivat a