El MOT 2019 es consolida com a festival de referència literària a Catalunya

Ha estat altaveu a Olot i a Girona d’escriptors provinents de les quatre ribes del Mediterrani que han estat descoberts pel públic català

Carme Riera al Festival MOT 2019 a Girona.
Carme Riera al Festival MOT 2019 a Girona. | Martí Albesa.
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:42h
La sisena edició del MOT, Festival de Literatura Olot-Girona ha acabat aquest vespre de dissabte amb la darrera conversa, “El poder de la imaginació”, entre Burhan Sönmez i Manuel Forcano, comissari d’enguany, tot posant el punt i final a dos caps de setmana on la Mediterrània ha estat la protagonista i pretext per a unir, a Olot i a Girona, autors de les quatre ribes del Mare Nostrum i també un pont entre cultures, punts de vista diversos i, sobretot, un punt de trobada per a la paraula, la conversa i el diàleg.

Un any més, i ja són sis, el MOT ha tornat a atreure un públic fidel, però també renovat.  Un total de 2.300 persones han assistit a la quinzena de converses i els 2 ver-MOTs. De fet, el 90% de les activitats han arribat a la plena ocupació. Des de l’organització s’ha volgut posar l’accent en el fet de comptar amb un públic fidel que any rere any espera el Festival, participa de totes les converses i va i ve de Girona a Olot i a la inversa. “Sense dubte, som en un moment de consolidació del festival MOT i ja som una referència en l’àmbit literari nacional”, han comentat les dues directores, Carme Simon i Glòria Granell.

Igualment satisfet s’ha manifestat Manuel Forcano, comissari de la present edició, que s’ha felicitat de com ha funcionat l’eix temàtic d’enguany. “Amb un tema com la Mediterrània ha estat un MOT molt dúctil, la Mediterrània és un mar petit però és molt llarg, té molts tentacles, moltes costes; té quatre ribes i això fa que els temes puguin ser molt diversos, per tant la diversitat de temes, d’olors i de tons és molt gran i així ho hem reflectit en el MOT, on s’han posat moltes qüestions sobre la taula i ha estat així perquè la Mediterrània ho permet”. Forcano ha volgut subratllar també el paper del Festival com altaveu per a veus no tan conegudes a casa nostra. “No hem convidat autors molts coneguts sinó que hem portat noms per ser coneguts, molt coneguts; potser són escriptors, precisament, per ser mediterranis que no han tingut l’oportunitat de ser massa traduïts o massa difosos i el MOT ha estat una molt bona oportunitat perquè la gent conegui més els autors de la Mediterrània”.

I ha conclòs: “La majoria de les sessions han estat plenes i això és un molt bon senyal, gent que vol conèixer autors nous, paisatges nous... Ha estat un MOT que ha combinat els que són de lluny amb els que són d’aquí, i això és un gran encert, perquè mostrem que tenen una cosa comuna, que és aquest mar que ens comunica i que ha estat el protagonista”.
Arxivat a