Dissabte de fira ètica, responsable i estratègica a la plaça del Mercat d'Olot

Els ciutadans que ho vulguin podran procedir a canviar la companyia de subministrament de serveis bàsics i conèixer la Cooperativa de Serveis Financers

La Fira es desenvoluparà a tocar del Mercat d'Olot, a la plaça.
La Fira es desenvoluparà a tocar del Mercat d'Olot, a la plaça. | Martí Albesa.
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:15h
La Fira d’entitats pel consum ètic, responsable i estratègic tindrà loc aquest dissabte, 6 d’abril, de les deu mati a les dues de la tarda a la plaça del Mercat d’Olot. La fira és promoguda per diverses entitats olotines, com el CDR Olot, l’ANC, Òmnium Cultural, ADL Garrotxa i Nüria Social, amb el propòsit de posar a l’abast de la ciutadania un seguit d’empreses i cooperatives que ofereixen productes que ofereixen productes bàsics, com poden ser els serveis de llum, la telefonia, bancs, assegurances, mobilitat i aliments fets a Catalunya.

Els organitzador consideren que comprar productes fets a Catalunya i de botigues de proximitat (comerços de barri, supermercats amb seu fiscal a Catalunya, el mercat setmanal i el mercat municipal actuen ecològicament, ja que utilitzen poc transport –amb que emeten menys CO2– i, també, la qualitat millora, ja que pràcticament no fan servir refrigeració.

De fet, comprar a empreses multinacionals i a grans corporacions de l’Ibex 35 aporta molt poc al territori. Segons el sentit de la Fira, s’ha de comprar a empreses catalanes perquè la meitat de l’IVA que generem retorna a Catalunya i, a més a més, crea llocs de treball. El fet de comprar a autònoms, petites i mitjanes empreses pot comportar un ascens socials; per contra, comprar a multinacionals només ofereix la possibilitat de ser un simple treballador.

A migdia, a les 12:00 h, es farà una conferència que impartirà la Cooperativa de Serveis Financers, a càrrec de l’olotí Marcel Coderch (president de l’Autoritat Catalana de la Competència), que explicaran què fan i, també, com està funcionant l’economia catalana.

Es convida tothom qui vagi a la Fira a anar-hi amb el DNI i número de compte bancari per a canviar-se de companyia de subministrament (telèfon, gas, llum).
 

Cartell de la fira d'aquest dissabte a Olot.

Arxivat a