La Vall de Bianya celebra la 7a Romànic Extrem diumenge 7 d'abril

La marató de 41,2 km (2.185 m +) i la mitja marató de 21,3 km (835 m +) recorren les esglésies romàniques que esquitxen la vall i la seva bellesa idíl·lica

La 7a Romànic Extrem de la Vall de Bianya es va presentar aquest dilluns.
La 7a Romànic Extrem de la Vall de Bianya es va presentar aquest dilluns. | Martí Albesa.
03 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:11h
Aquest primer diumenge d'abril, el dia 7, torna a la Vall de Bianya la Romànic Extrem, una cursa de muntanya amb dues modalitats, marató i mitja marató, que arriba a la setena edició amb més de 400 inscrits per ara, tal com van fer saber aquest dilluns des del camp de futbol de l'Hostal Nou de Bianya el batlle, Santi Reixach; Josep Pujols, delegat territorial d'Esports a les comarques gironines; Rubén Cruz, un dels veterans corredors de la cursa; i, David Darné, ànima i organitzador d'aquest popular esdeveniment.

Des de l'Ajuntament de la Vall de Bianya i la comissió organitzadora de la Romànic Extrem es va crear aquesta prova perquè tothom pugui gaudir de la vall a través de l'esport, tot corrent pels seus boscos d'alzines, roures i faigs, creuar els conreus de blat de moro, que inunden bona part del municipi, i descobrir les esglésies romàniques que esquitxen la vall amb la seva bellesa i n'enriqueixen l'idíl·lic paisatge.
 

Josep Pujols , delegat territorial d'Esports, i el corredor amateur Rubén Cruz. Foto: Martí Albesa.


Cada any la cursa fa un recorregut diferent, un fet que la fa molt atractiva a molts corredors, ja que és com si fos nova de cap i de nou i a alguns els obliga, especialment en el cas de la marató, a entrenar dies abans de la cursa, tal com va manifestar Ruben Cruz com a representant del corredor amateur i popular, que va afegir que aquesta és una cursa que es prepara amb molta cura,

Per al batlle, Santi Reixach, la Romànic Extrem aporta riquesa a la vall, "els hotels i els restaurant s'omplen i els comerços venen". Igualment orgullós es va mostrar Josep Pujols, que va dir que "amb el foment de l'esport en la mitja i la marató, es recorre dues valls, la Bianya i la del Bac, de gran riquesa pel que fa al patrimoni cultural i natural".

També, cal destacar que la veda del buf de la cursa servirà per a la causa solidària de l'associació MUA, dedicada a lluitar contra la leucèmia infantil. DAvid Darné va dir que si l'any passat es vn recaptar 3.910 euros, enguany "esperem passar dels 4.000".
 

David Darné, coordinador i organitzador, junt amb el batlle Santi Reixach, ha detallat el programa de les curses. Foto: Martí Albesa.


Detalls de la cursa

La sortida d'ambdues curses es farà des de la Zona esportiva de l’Hostalnou de Bianya (Coordenades GPS: 42.210613,2.451618), de 7:00h a 7:45h per als corredors de la marató i de 8:00 h a 8:45 h per als corredors de la mitja marató.

Les inscripcions encara es poden fer en línia, per bé que també s'habilitaran el mateix dia de la cursa. Per a recollir el dorsal serà necessari presentar el passaport,el DNI o NIE, la targeta federativa (en cas d’estar federat) i entregar signat el document de lliurament de responsabilitat que us donarà l’organització.

Hi haurà vuit punts d'avituallament, diversos serveis per als corredors (dutxa, massatge, guarda-roba, entrepà i beguda calenta…), premis per a les categories sènior i júnior i sorteigs de diferents productes per a tots els participants que en resultin afortunats.

Els guanyadors absoluts de la 6a edició de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya van ser Adrià Canimas i Núria Picas, en la prova de marató i Jordi Gamito i Mila Duran a la mitja marató.
 


 
Arxivat a