Can Trona estrena «Namrud, el problemàtic» aquest divendres 5 d'abril

El Doc del Mes segueix el dia a dia del controvertit músic palestino-israelià Jowan Safadi i les seves cançons que parlen de política i de crítica social

El cantant Jowan Safadi sembla que incomoda tothom.
El cantant Jowan Safadi sembla que incomoda tothom. | @docsbarcelona.
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:59h
El documental Namrud, el problemàtic, que es podrà veure aquest divendres, 5 d’abril, a les 20:00 h a Can Trona, segueix el dia a dia del controvertit músic palestino-israelià Jowan Safadi. Amb la seva banda, Fish Samak, i les seves cançons que parlen de política i de crítica social, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Safadi, que ha estat investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’ha de fer càrrec del seu fill adolescent mentre continua lluitant pels seus ideals. El nom Namrud fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la torre de Babel.

Namrud, el problemàtic ha estat reconegut amb el Premi Millor Documental al FrontDoc 2018 (Itàlia), al DocsBarcelona Valparaíso 2018 (Xile), al DOK Leipzig 2017 (Alemanya), a l’Haifa Independent FF 2018 (Israel), al CinéDOC Tbilisi FF 2018 (Geòrgia), al DOK.fest Munich 2018 (Alemanya), al DokuBaku 2018 (Azerbaidjan), al Crossin Europe FF 2018 (Àustria), a l’Ethnocineca FF 2018 (Àustria), al Festival Internacional de Cine Político 2018 (Argentina), al Festival Internacional de Cine por los Derechos Humanos 2018 (Colòmbia), al WOMEX 2018 (Espanya), a l’International Festival of Mediterranean Documentary and Reportage 2018 (França), al Fünf Seen Filmfestival 2018 (Alemanya), al NAFA Ethnographic FF 2018 (Dinamarca), a l’Arab Film Festival 2018 (Dinamarca), al Cinemed Festival 2018 (França) i al DUHOK 2018 (Iraq).
 
El Docs Barcelona del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

La iniciativa El Documental del Mes és la prolongació del festival DocsBarcelona fora dels dies i les sales en què se celebra aquest esdeveniment. El Documental del més es desenvolupa durant tot l’any, per tot l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia, i per al màxim de públic possible.
Arxivat a