Una nova veu garrotxina irromp amb força dins l’alta literatura en català

Editorial Trípode presenta el seu segon llibre, "Pell, escates i altres camises de força", de la garrotxina Gemma Santaló, el 12 d'abril vinent

El llibre de Gemma Santaló es presentarà a Can Trincheria
El llibre de Gemma Santaló es presentarà a Can Trincheria | Anna Porquet.
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:37h
Pell, escates i altres camises de força és un llibre de contes de l'autora garrotxina, Gemma Santaló (Castellfollit de la Roca, 1971), una veu que s’estrena, brillant, i que irromp amb força dins la literatura catalana, amb aquest recull de trenta relats. Unes històries que des de la senzillesa d’una vida quotidiana s’enfilen fins a la més gran complexitat.
 
Amb aquests contes, a més d’una reflexió sobre la vida, ens endinsem de ple en allò que el poeta J: V. Foix anomenava «l'exotisme interior»: el desig, el fantasieig de la nostra ànima... Transmeten somnis, esperances i vivències, a cop estripades, a cops iròniques, d’una bellesa que esgarrapa.
 
Editorial Trípode –del grec “tres peus” és físicament el símbol perfecte de l'’estabilitat– va néixer el mes de juny de 2018. Es tracta d’una editorial petita i independent, perquè tal com ja va comentar llavors la seva editora, Pilar Blasco, "això ens permetrà seleccionar únicament allò que recomanaríem a tothom amb els ulls tancats: el resultat del talent d’un bon escriptor que ha deixat l’ànima en un text".
 
La novel·la fundacional va ser El fum t’encega la mirada, d’Oriol Guilera, presentada el passat mes de juliol a Barcelona. El recull de contes literaris Pell, escates i altres camises de força de Gemma Santaló, és la segona publicació de l’editorial, que continuarà posant l’accent en la novel·la literària contemporània i en els contes, un gènere que desitja mimar de manera especial.
 
I així, dins la primavera literària, Trípode aporta el seu segon gra de sorra: un recull de contes d’alta qualitat narrativa. Uns relats que des del primer moment van enamorar l’editorial i el seu equip.

Gemma Santaló és llicenciada en filologia anglogermànica. Ha participat en els llibres col·lectius de relats Cara de peix i altres contes (recull premi Tinet 2018) i Alma mater i altres
narracions
(recull premi Mercè Rodoreda de Molins de Rei 2018). Treballa de professora de llengües estrangeres i viu a Girona. Aquest és el seu primer llibre de contes.

La presentació tindrà lloc el pròxim ivendres, 12 d'abril, a les 7 del vespre, a Can Trincheria (SAnt Esteve, 29, Olot), amb la presència de l’autora, acompanyada de la cantautora i periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill.

Podeu fer un tast de lectura del llibre de Gemma Santaló des d'aquest vincle.

 
Arxivat a