Santi Carulla, de Los Mustang, animarà el 14è Guateque de Ràdio Sant Joan

Serà el diumenge, 14 d'abril, a les 17:30 h, junts amb el grup local Els Volcànics

Un moment de la presentació de la festa del Guateque d'enguany.
Un moment de la presentació de la festa del Guateque d'enguany. | Martí Albesa.
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:19h
Aquest dilluns s'ha presentat en seu municipal el 14è Guateque de Ràdio Sant Joan, en què s'ha anunciat la presència de Santi Carulla, la veu cantant del mític grup Los Mustang, tot seguint la petja de la música dels anys seixanta i setanta que caracteritza aquesta festa al municipi de Sant Joan les Fonts.

El veterà vocalista barceloní Santi Carulla, amb més de 60 anys en actiu trepitjant escenaris, ja havia de venir l'any passat al Guateque, però problemes d'última hora d'agenda li ho van impedir. Després d’un breu període com a cantant de Los Sírex, es va consolidar al panorama musical com a vocalista de la mítica banda barcelonina Los Mustang. A finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta, tot seguint la dinàmica europea, el grup va començar a versionar grans hits dels Beatles, Simon and Garfunkel, Manfred Mann o David Bowie.
 

El regidor Josep Roca durant la presentació. Foto: Martí Albesa.


Tal com va dir durant la presentació el regidor de Governació i Comunicació, Josep Roca, "la força de la música dels anys seixanta als vuitanta ha tornat a revifar en els darrers temps" i per això Ràdio Sant Joan torna a apostar per un cantant català com Santi Carulla, que "encara recull èxits" arreu, a més del grup local garrotxí Els Volcànics. Ràdio Sant Joan va començar la festa del Guateque l'any 2006, per on han passat populars cantats com Josep Guardiola, Karina o Los 3 Suramericanos, tal com va recordar Anna Cros.

L’èxit rotund de la banda Los Mustang va arribar amb la versió de Submarino Amarillo, original dels Beatles, amb la qual van vendre més de 130.000 còpies només a Espanya, més que no pas la versió original, com va recordar Jordi Sellas durant la presentació. De fet, Los Mustang es van convertir en la banda de referència de versions.
 

Anna Cros, de Ràdio Sant Joan. Foto: Martí Albesa.


El preu de l'entrada és de 5€, i el concert tindrà lloc al Pavelló Polisportiu Santjoanenc a les 17:30 h –l'hora dels guateques a l'època–, on el conjunt garrotxí Els Volcànics obriran la festa amb un repertori per a ballar amb els millors temes de la dècada dels seixanta, tan instrumental com cantant. Tot seguit, Santi Carulla oferirà un recorregut per tots els èxits i versions que li van donar la fama. Les localitats es poden adquirir a taquilla el mateix dia de l'espectacle una hora abans de l’inici.
 

El cartell d'enguany del Guateque de Ràdio Sant Joan. Foto: Martí Albesa.