Esquerra presenta un projecte alternatiu a l'Espai Cràter

La candidata a batlle, Anna Barnadas, proposa un Museu dels Volcans distribuït en tres edificis municipals: l'actual Torre Castanys, la Torre de Can Gou i el Mas Tarut

Anna Barnadas ha presentat el nou projecte de Museu dels Volcans al Parc Nou.
Anna Barnadas ha presentat el nou projecte de Museu dels Volcans al Parc Nou. | Xavier Borràs.
30 de març del 2019
Actualitzat a les 11:20h

La candidata d'ERC a l'Ajuntament d'Olot i actual portaveu del grup municipal republicà ha presentat aquest divendres al Parc Nou el que es podria considerar l'alternativa a l'Espai Cràter, el projecte estrella del PDECat de nou Museu dels Volcans de la capital de la Garrotxa.

La proposta republicana es basa en la distribució de l'espai museístic en tres edificis municipals: l'actual i vetust museu, situat a la Torre Castanys –que podria estatjar l'espai pedagògic, especialment dedicat a escolars–, la Torre Can Gou, a l'avinguda d'Equador –on se situaria el nou museu– i el Mas Tarut, just rere el Parc Nou, que podria acollir l'espai de recerca.
 

Barnadas amb alguns dels candidats a les eleccions municipals. Foto: Xavier Borràs.


Segons Barnadas el cost d'aquesta nova proposta seria molt menor, ja que no caldria fer cap nou edifici sinó adaptar els actuals a les propostes museístiques que portessin endavant els tècnics i els polítics de forma consensuada. La candidata republicana va manifestar que la seva proposta dibuixa "un mapa del patrimoni natural de la ciutat que el visitant podria anar descobrint amb serveis complementaris".

També, en base a aparcaments situats estratègicament, promouria el transport sostenible amb bicicletes elèctriques, rutes a peu i busos llançadora, amb que el visitant podria amarar-se del patrimoni volcànic i natural de la Garrotxa durant un cap de setmana.
 

El mapa del Museu dels Volcans «distribuït», segons ERC Olot. Foto: @ERCOlot.

Arxivat a