Els Mossos detenen tres dones que robaven amb força en domicilis d’Olot

Les lladres empraven diversos mètodes per a violentar les portes: en feien palanca al marc, fracturaven el bombí o utilitzaven un plàstic, tipus “radiografia”

La primera detenció es va efectuar enun pis del carrer Mestre Moner d'Olot.
La primera detenció es va efectuar enun pis del carrer Mestre Moner d'Olot. | Arxiu NG.
Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat a la 13:09h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot van detenir el passat dilluns, 25 de març, a Olot, tres dones, d’edats compreses entre els 21 i 38 anys, domiciliades a Mont-roig del Camp, com a presumptes autores de vint robatoris amb força a l'interior de domicilis. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis d’any després de detectar-se un seguit de robatoris amb força en diversos habitatges de la capital de la Garrotxa comesos amb el mateix modus operandi.
 
En tots els casos el robatoris els perpetraven tres dones que trucaven als intercomunicadors dels pisos tot simulant que repartien correu o propagada i així accedir a l’interior de l’edifici. Un cop dins, seleccionaven un pis que no hi hagués ningú i en forçaven la porta.
 
Les lladres empraven diversos mètodes per a violentar les portes: feien palanca al marc de la porta, fracturaven el bombí o utilitzaven un plàstic, tipus “radiografia”. Un vegada a l’interior sostreien diners i joies i fugien ràpidament de la zona.
 
Arran d'aquests robatoris es va iniciar una investigació policíaca que va permetre identificar les tres dones ara detingudes com a presumptes autores. Paral·lelament, es va muntar un dispositiu de vigilància i prevenció de robatoris amb força al municipi d’Olot.
 
El passat dilluns, durant l’operatiu preventiu de vigilància, els mossos van ser alertats que un ciutadà tenia retinguda una dona que havia intentat forçar un domicili situat al carrer Mestre Moner. Els agents de la Policia de la Generalitat s’hi van adreçar ràpidament i van comprovar que la presumpta autora era una de les sospitoses de cometre els múltiples robatoris en domicilis. Els agents van saber que la dona, en el moment dels fets, anava acompanyada de dues dones més que haurien fugit.
 
Tot seguit, es va fer una recerca, en direcció a la carretera de la Canya, per a localitzar les altres dues implicades. Pocs minuts més tard, una patrulla policíaca les va localitzar i, després d’una persecució a peu, les va detenir com a presumptes autores de la temptativa de robatori. També, van trobar el vehicle amb el qual es desplaçaven, en el qual van localitzar 4 tornavisos de diferents mides, una clau anglesa, 2 pinces de celles i unes tisores petites que estaven manipulades.
 
A les tres detingudes se les acusa l’autoria de vint robatoris amb força comesos, des de principis d’any, a l’interior de domicilis d’Olot. La investigació continua oberta per a esbrinar si poden estar implicades en altres fets delictius
 
Les detingudes, amb antecedents, han passat avui dijous a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.
 
Arxivat a