Detingut un veí d'Olot begut i drogat per fugir d'un control a Gurb

El conductor no disposava de carnet de conduir

La prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat
La prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat | Josep M. Montaner.
Redacció
27 de març del 2019
Actualitzat a les 16:51h
Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat diumenge, 24 de març, un home, de 23 anys veí d’Olot, com a presumpte autor de tres delictes contra la seguretat viària i un delicte de desobediència greu als agents de l’autoritat. Els fets van tenir lloc pels volts de les 7 del matí del mateix diumenge, durant un control preventiu d’alcoholèmia que agents de trànsit havien muntat a la carretera B-522, al terme municipal de Gurb.

Tal com explica Mossos en una nota, un turisme es va aproximar al control i, quan un dels agents li va donar clares indicacions perquè s’aturés, el conductor va fugir del lloc a gran velocitat. Els agents van seguir el vehicle que circulava de forma temerària, realitzant diverses infraccions de trànsit. Van intentar aturar-lo en diverses ocasions sense èxit, fins que finalment la patrulla li va poder barrar el pas.

Identifiquen els ocupants i multen el copilot i propietari del vehicle
 
Els agents van identificar els cinc ocupants del vehicle i, després de fer les comprovacions pertinents, van esbrinar que el conductor no disposava de permís de conduir. A més, també tenia clars símptomes d’anar sota la influència de les begudes alcohòliques o substàncies estupefaents. Quan se li va realitzar la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, i en la prova de drogues també va donar positiu. Per tots aquests motius, els mossos van detenir el conductor per tres delictes contra la seguretat del trànsit i desobeir les ordres d’aturar-se.

D'altra banda, també van denunciar penalment el titular del vehicle, que hi anava com a acompanyant, per deixar conduir el vehicle a una persona que sabia que no disposava de permís de conduir. El detingut va passar el dia 25 de març a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vic.
 
Arxivat a