Els comuns designen Xavier García Zabal cap de llista a les municipals

L?assemblea ha valorat positivament la tasca d’oposició feta aquests 4 anys com a únic regidor d'Olot en Comú

Xavier Garcia Zabal, d'Olot en Comú (OeC), torna a optar a les municipals.
Xavier Garcia Zabal, d'Olot en Comú (OeC), torna a optar a les municipals. | @OlotEnComu.
Redacció
27 de març del 2019
Actualitzat a les 16:20h
L’assemblea dels comuns a Olot ha designat Xavier García Zabal com a cap de llista per a les  eleccions municipals del 26 de maig. En la trobada s'ha valorat positivament la tasca d’oposició durant aquests 4 anys com a únic regidor d'Olot en Comú (OeC) i, en especial, algunes de les propostes aprovades per l’Ajuntament: el projecte de piscina coberta a Olot, l'increment de 50.000 euros cadascun dels dos PIAM dels barris de Sant Miquel i el del Nucli Antic, a més de la tarifació social a l'Escola de Música i a les Escoles Bressol que és pràcticament tancada amb la resta de grups municipals.
 
L’aspecte més negatiu va ser, segons el parer de l'assemblea, no haver aconseguit un govern d’esquerres l’any 2015 tot i tenir una majoria suficient de regidors. "Nosaltres ens vam esforçar tot el possible, però en no aconseguir-ho al PSC li va faltar temps per a pactar amb el PDeCAT", ha declarat Xavier Garcia.
 
A la programa dels comunsa Olot posaran les persones en el centre de la política: justícia social, treball digne, dret a l’habitatge, drets socials, salut i educació públiques, accés a la cultura i el bé comú. "La crisi no ha acabat per a molta gent. Ha deixat un panorama de desigualtats i situacions vulnerables que cal revertir", afegeix l'assemblea.
 
Per als comuns olotins l'habitatge és un dret que cal fer realitat amb l'actualització del Pla d’Habitatge, regular els preus dels lloguers, fer participar també la iniciativa privada i social en la construcció d’habitatge accessible als treballadors, fins a tenir un parc d’habitatge públic que permeti fer polítiques públiques d’habitatge com fan altres ciutats a Europa. Entre altres mesures proposen dedicar un tant per cent dels ingressos de l’Ajuntament per l’IBI en la construcció d’habitatge públic i la rehabilitació, ja que el 65% dels habitatges tenen més de 40 anys.
 
Entre d'altres mesures, a més, el programa de Xavier García Zabal inclou aquests punts:

— Millorar la situació dels barris i reduir la situació de desigualtat que pateixen. Els barris de Sant Miquel i Núcli Antic ja tenen un diagnòstic i s’ha començat a actuar, però en d’altres també cal començar a planejar actuacions com pot ésser a St. Pere Màrtir, St. Roc i Bonavista…
 
— Sense tenir en compte a les dones no tindrem un municipalisme transformador i una ciutat més justa. Les polítiques en aquest àmbit ha d’èsser transversal a tot el que fa l’ajuntament (Urbanisme, pressupost, pol. Socials, Sport etc.). En aquest àmbit s’ha de tenir una regidoria de feminisme i LGTBI per combatre les desigualtats de gènere i sexista.
 
— Impulsarem l’economia social i solidària, la gestió col.lectiva dels bens comuns, un nou model energètic i de mobilitat. La dinamització de l’economia amb suport a les PIMES, autònoms i persones emprenedores.
 
En definitiva, volen un ajuntament obert i participatiu on les grans decisions es prenguin entre tots.
 
Arxivat a