mapa interactiu: Eleccions municipals 2019

MAPA Aquests van ser els partits que es van imposar a cada municipi el 2015

CiU van ser la formació política que va guanyar a més ajuntaments, seguida d'ERC i del PSC, mentre que Cs no va aconseguir-ho a cap lloc

per Roger Tugas Vilardell, 21 de març de 2019 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir (alerta: sense comptar amb les agrupacions d'electors). També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.


El partit que va aconseguir imposar-se com a primera força a més municipis en les eleccions del 2015 va ser CiU, que va imposar-se en 456 dels 948 ajuntaments catalans, gairebé la meitat. L'hegemonia és amplia arreu del país, per bé que amb una presència més reduïda a l'àrea metropolitana. En segon lloc, ERC va ser el partit més votat en 258 municipis, amb una distribució similar a la de la ja exfederació nacionalista.

En tercer lloc, el PSC va ser primera força a 134 consistoris, especialment a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. A força distància, ICV o llistes lligades als comuns van esdevenir-ho a 22 municipis, i la CUP, a 18. El PP va ser el partit més votat en 6 casos i, en uns altres 4, dues forces van empatar. Finalment, en uns altres 49 municipis, altres partits es van imposar, incloent-ne de locals. Cs, per contra, no va ser primera força enlloc.


Cal tenir en compte, però, que aquest mapa només reflecteix els resultats dels partits registrats formalment com a tals i, per tant, no incorpora les agrupacions d'electors, que en ocasions van ser les candidatures que van rebre més vots. El PP, per exemple, va imposar-se com a partit en municipis on va presentar una llista fantasma amb resultats pobres en què agrupacions d'electors van copar l'ajuntament, com a la Pera, Estaràs o les Piles. Allí, els populars no van passar dels 3 o 4 vots i es van quedar sense un sol regidor i, malgrat tot, cap altre partit constituït com a tal va aconseguir més suports.


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, quin va ser el primer partit i el percentatge de vots que va obtenir. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Participació