Gestió de l'aigua

Sant Joan les Fonts municipalitza la gestió de l’aigua

L’Associació de Plomistes i l’Ajuntament n'acorden la cessió i es determina una moratòria de 4 anys, en què no s'augmentarà els preus del servei

per Redacció , 18 de març de 2019 a les 10:03 |
El batlle, Joan Espona, amb membres de l'Associació de Plomistes. | @santjoanfontsaj.
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts assumirà, a partir del primer d’abril de 2019 la gestió de  l’aigua del municipi, que fins ara es duia a terme des de l’Associació de Plomistes, entitat  fundada fa 114 anys i que aquest mes de març deixarà d'existir.

Seguint l’exemple de grans ciutats europees i tot aprofitant que la concessió del subministrament d’aigua arribava a la seva fi, l’associació i el consistori han iniciat els tràmits per a municipalitzar el servei de l’aigua. La cessió es farà efectiva a l’abril, quan la gestió passarà a ser totalment municipal, tot garantint la total competència d’aquest servei.


Dels acords presos a l’assemblea general extraordinària celebrada el passat pimer de març, en destaquen els següents punts:
  1. L’aprovació de la transmissió dels actius de l’associació a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, tot modificant l’article 32 dels estatuts, per manera que el romanent net que resulti de la liquidació es lliuri al consistori i aquest es comprometi a reinvetrir els diners a la xarxa d’aigua.
  2. Es determina una moratòria de 4 anys, en què no s'augmentarà els preus del servei.
  3. Es crearà una comissió de seguiment, formada per cinc persones provinents de l’Associació de Plomistes, que vetllarà pel bon funcionament del servei.

 

Participació