Sant Joan les Fonts municipalitza la gestió de l’aigua

L’Associació de Plomistes i l’Ajuntament n'acorden la cessió i es determina una moratòria de 4 anys, en què no s'augmentarà els preus del servei

El batlle, Joan Espona, amb membres de l'Associació de Plomistes.
El batlle, Joan Espona, amb membres de l'Associació de Plomistes. | @santjoanfontsaj.
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 10:11h
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts assumirà, a partir del primer d’abril de 2019 la gestió de  l’aigua del municipi, que fins ara es duia a terme des de l’Associació de Plomistes, entitat  fundada fa 114 anys i que aquest mes de març deixarà d'existir.

Seguint l’exemple de grans ciutats europees i tot aprofitant que la concessió del subministrament d’aigua arribava a la seva fi, l’associació i el consistori han iniciat els tràmits per a municipalitzar el servei de l’aigua. La cessió es farà efectiva a l’abril, quan la gestió passarà a ser totalment municipal, tot garantint la total competència d’aquest servei.

Dels acords presos a l’assemblea general extraordinària celebrada el passat pimer de març, en destaquen els següents punts:
  1. L’aprovació de la transmissió dels actius de l’associació a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, tot modificant l’article 32 dels estatuts, per manera que el romanent net que resulti de la liquidació es lliuri al consistori i aquest es comprometi a reinvetrir els diners a la xarxa d’aigua.
  2. Es determina una moratòria de 4 anys, en què no s'augmentarà els preus del servei.
  3. Es crearà una comissió de seguiment, formada per cinc persones provinents de l’Associació de Plomistes, que vetllarà pel bon funcionament del servei.