Lluís Llach presenta el Fòrum Cívic al Consell Comarcal de la Garrotxa

El cantautor presideix el Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

Joan Espona i Lluís Llach durant la presentació al Consell Comarcal.
Joan Espona i Lluís Llach durant la presentació al Consell Comarcal. | Martí Albesa.
Redacció
15 de març del 2019
Actualitzat a les 11:04h
Aquest dijous 14 de març, el cantautor  Lluís Llach, president del Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, ha visitat el Consell Comarcal de la Garrotxa amb l’objectiu de donar a conèixer als càrrec electes com funciona aquest òrgan del Govern de la Generalitat de Catalunya, encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social com a instrument de participació i cohesió social, que compti amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.

L'assemblea d'electes va escoltar les demandes de l'ens, creat per encàrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. El seu objectiu és «donar al Parlament de Catalunya un cos semàntic constitucional» amb què la població «haurà expressat què vol ser, com vol ser i qui vol ser», va explicar Llach. El cantautor va demanar als batlles col·laboració per a nomenar un delegat comarcal que actuï de nexe entre el territori i el consell assessor, una figura que no cal que sigui un electe i que haurà de coordinar un seguit de debats d'àmbit local i comarcal, a més de participar en una xarxa organitzativa en l'àmbit de les comarques de Girona
 

Llach va demanar col·laboració a l'hora de nomenar un delegat comarcal. Foto: Martí Albesa.


El Consell és un òrgan autònom i provisional que té com a objectiu impulsar un procés de debat constituent en el que la societat civil i la ciutadania, des de l’autoorganització i una participació transversal i plural, defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.

Hi ha un consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual. Precisament per això, el Consell promou un procés de debat constituent que consta de debats ciutadans i un Fòrum cívic i social. El resultat d’aquest procés ha de ser el d’establir unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya, que seran lliurades a les forces polítiques a qui correspondria convocar una Assemblea o Parlament Constituent.