Art

L'Escola d'Art d'Olot i la JOSA coediten el conte «Un sioux de Chicago»

Alba Azaola l'ha il·lustrat i Odei Martínez ha fet la maqueta del llibre que cada any publica la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia com a font de finançament

per Redacció, 15 de març de 2019 a les 07:50 |
Coberta del conte «Un sioux de Chicago». | EASD.
L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han col·laborat de l’edició del conte "Un Sioux a Chicago", tal com van fer saber aquest dijous en seu municipal el regidor de Cultura, Pep Berga, amb Albert Domingo professor de l’Escola d’Art, Alba Azaola, l'alumna que ha il·lustrat el conte, i Odei Martínez, l'alumna que l'ha maquetat.
 

L’encàrrec prové de la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia (JOSA), que cada any edita un conte per a ajudar a finançar els seus concerts-espectacle i també per tenir-ne un suport gràfic. Enguany, la temàtica se centra al voltant dels indis nord americans i els alumnes de 2n d'il·lustració s’han encarregat de les il·lustracions del conte, mentre que els responsables de l'entitat han escollit el que més els ha agradat, en aquest cas la creació d'Alba Azaola.
 

Pep Berga i Albert Domingo, junt amb les alumnes de l'EASD d'Olot. Foto: @olotuit.


El conte Un sioux de Chicago és una de les moltes col.laboracions que realitza l’Escola d’Art durant el curs. Des del centre es participa en la il·lustració i maquetació de llibres de contes de la Fundació Joan Petit o amb la creació d’una nova figura de la faràndula de Banyoles. Des dels cicles d’escultura de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot s’ha dissenyat, modelat, laminat i pintat el Drac de Banyoles, que es va presentar el passat mes d’octubre dins les Festes de sant Martirià, entre molts altres exemples.

Totes aquestes iniciatives permeten als alumnes poder participar en projectes reals. A més de promoure la seva creativitat i el seu pensament artístic, els alumnes aprenen a treballar en equip i se'n potencia la professionalitat per a aconseguir una millor incorporació al món laboral.


L’Escola d’Art participa també en actes de ciutat com Lluèrnia i la Mostra de Pessebres d’Olot i  no deixa de rebre encàrrecs i propostes de col·laboració d’institucions, entitats i empreses.
 

 

Participació