Olot acull el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Catalunya

S'iniciarà a la Fundació d'Estudis Superiors (FES) l'octubre d'enguany conjuntament amb la Universitat de Girona i sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche

Una il·lustració de Blanca Martí, membre de la direcció acadèmica del postgrau.
Una il·lustració de Blanca Martí, membre de la direcció acadèmica del postgrau. | Blanca Martí.
Redacció
13 de març del 2019
Actualitzat a les 9:13h
La il·lustració científica és una disciplina que sempre ha estat companya imprescindible de la ciència i de l’explicació científica. En els darrers anys les noves tecnologies li han proporcionat un nou impuls i n’han ampliat les seves potencialitats. Per això i pel renovat interès per la natura, la il·lustració científica actualment experimenta un ressorgiment tant des del món de l’art com des del món de la ciència.

A l’Estat Espanyol, però, l’oferta és pràcticament inexistent, amb només dues propostes al País Basc i a Màlaga.

A Catalunya, aquest és el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals. Un postgrau que organitzen conjuntament la FES amb la Universitat de Girona i que arrenca el pròxim curs 2019-20 sota la direcció acadèmica de Blanca Martí i Carles Puche, dos il·lustradors de referència a casa nostra.

Si us dediqueu a les arts i voleu aprofundir en aquesta disciplina, o si us dediques a la ciència i voleu adquirir noves competències per als vostres camps d’estudi, no us el podeu perdre. Les preinscripcions ja són obertes. Podeu reservar la vostra plaça enviant un missatge de correu-e a mfigueras@olot.cat.

L’objectiu del Postgrau d’Il·lustració Científica de Ciències Naturals és oferir la possibilitat d’adquirir uns coneixements bàsics d’aquesta disciplina tant a professionals de la ciència  (biòlegs, veterinaris, ambientòlegs, metges,…) que desitgin conèixer-la i adquirir competències que els ajudin en els seus respectius camps d’estudi, com a interessats o professionals del món artístic que desitgin descobrir una nova disciplina i formar-se, tant a nivell professional com a nivell personal.

La formació presenta un enfocament molt pràctic on el treball de camp n’és l’element vertebrador bàsic i diferencial, permetent a l’alumne la descoberta a partir de l’observació i l’experiència personal.

Per a dibuixar cal conèixer i, al mateix temps, dibuixar ens ajudarà a conèixer millor.

Objectius del postgrau

Es tracta d'oferir els coneixements bàsics d’aquesta disciplina tant a professionals de la ciència (biòlegs, veterinaris, ambientòlegs, etc.) que desitgin conèixer-la i saber les possibles aplicacions a les seves respectives disciplines, i que vulguin ampliar el seu camp de coneixement i dotar-se d’eines que els ajudin en els seus respectius camps d’estudi; així com a interessats o professionals del món artístic que desitgin descobrir una nova disciplina i formar-se, tant a nivell professional com a nivell personal.

La formació presenta un enfocament molt pràctic on el treball al camp n’és l’element vertebrador bàsic i diferencial, permetent a l’alumne la descoberta a partir de l’observació i l’experiència personal.
Arxivat a