USTEC revalida majoria entre els mestres en unes eleccions marcades per la irrupció de la Intersindical-CSC

Els sobiranistes obtenen 162 i 47 delegats respectivament sobre un total de 364. CCOO és la gran derrotada amb 35 delegats menys i UGT queda molt debilitada com a sisena força sindical

Mestres fent classe en una escola.
Mestres fent classe en una escola. | Josep M Montaner.
NacióDigital
13 de març del 2019
Actualitzat a les 7:45h
Més de 80.000 mestres de primària i secundària de l'escola pública estaven cridats avui a votar a les eleccions sindicals. Escollien 364 representants (20 més que fa quatre anys) repartits en deu juntes de personal. Amb la pràctica totalitat dels vots escrutats, la USTEC-Stes s'ha fet de nou amb la majoria de representant un clar triomf electoral. Tenia 150 delegats i en tindrà ara 162. 

La gran novetat, però, ha estat la irrupció del sindicat independentista Intersindical-CSC, que passa de no tenir cap representant -era el primer cop que es presentava- a tenir-ne 47. Es dona la circumstància que la I-CSC no feia llista en tres de les deu juntes (Barcelona comarques, Terres de l'Ebre i Tarragona), però tot i així s'ha situat com a tercera força. Ha quedat ben a prop de CCOO, que és la gran damnificada i que perd una tercera part dels seus delegats, passant de 93 a 58 electes. I per davant de la UGT, que passa de 24 a 22.