Formatgers de la Vall d'en Bas aterren al mercat dels dilluns al Firal d'Olot

Per primera vegada, una parada ofereix formatges amb llet crua de vaca i d'ovella de Xauxa i la Xiquella

Els formatgers de la Vall d'en Bas al Firal aquest dilluns.
Els formatgers de la Vall d'en Bas al Firal aquest dilluns. | Xavier Borràs.
12 de març del 2019
Actualitzat a les 12:48h
Dos productors de formatge artesà de la Vall d'en Bas, Xauxa, de les Preses, i la Xiquella de Sant Esteve, tenen des d'aquest passat dia 11 de març, parada al mercat setmanal dels dilluns al Firal d'Olot. La concessió és a 15 anys i amb un cost molt sostenible, segons van comentar els productors.

Xauxa ofereix, entre d'altres, el formatge El Glauc, de llet crua de vaca, i la Xisquella que, igualment, cada setmana de manera tradicional elaboren formatges amb llet crua de vaca i ovella. Tots dos productors fan formatges de gran qualitat, elaborats tots ells a la Vall d'en Bas amb llet procedent de granges pròximes.

Com els agrada dir a ells mateixos: "Quatre bojos del formatge que caminem plegats perquè, junts, podrem arribar més lluny!".
Arxivat a