VÍDEO I FOTOS 7 centres de primària d’Olot participen del projecte Viles Florides

Un total de 745 alumnes aprofiten enguany aquest recurs educatiu que també ha entrat a formar part del Consell d’Infants

Alumnes de cinquè de primària de l'escola Cor de Maria.
Alumnes de cinquè de primària de l'escola Cor de Maria. | Martí Albesa.
12 de març del 2019
Actualitzat a les 9:53h
Aquest 2019, Viles Florides arriba més que mai a les escoles d’Olot. Un total de 745 alumnes de 7 escoles d’Olot participen d’aquest recurs educatiu que també ha entrat a formar part del Consell d’Infants. Els representants d’aquest òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament  són els encarregats de pensar una proposta de millora dels jardins de la Torre Malagrida, on es reuneixen una tarda al mes.

Per quart any consecutiu, el moviment Viles Florides arriba al món de l'escola, enguany amb 220 alumnes més que l’any passat, que participen d’aquestes sessions que organitza l’Ajuntament d’Olot amb el suport de Viles Florides amb l’objectiu d’implicar-los en la millora i el manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat.


El regidor de Via Pública, Josep Gelis i el tècnic del SIGMA, Marc Arimany han explicat aquest dilluns la bona resposta que té aquesta iniciativa, que avui ha arribat a l’escola Cor de Maria. Aquest matí han estat els 46 alumnes de cinquè de primària del centre els qui han participat d’aquesta oferta dels recursos educatius de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot. Comença amb una sessió informativa a l’aula en què s’explica als estudiants en què consisteix el moviment Viles Florides i que Olot gaudeix, des de l’any 2015, del màxim guardó (les 4 flors d’honor). A continuació, els escolars es traslladen a un espai exterior del centre on, amb els responsables del Servei de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot i tècnics de la Fundació la Fageda, creen un espai enjardinat per a posar en pràctica tot el que han après a l’aula.
 
Prèviament a l’activitat, els alumnes han preparat unes estructures de fusta penjades en alçada que funcionaran com a murs verds vegetals. Els propis  estudiants seran els encarregats de posar plantes en aquestes estructures, i embellir d’aquesta manera el seu espai de joc.
 
Amb aquestes quatre edicions, 1.870 alumnes d’Olot hauran participat de Viles Florides. L’any 2016, 250 estudiants de primària de 5 escoles de la ciutat van apuntar-se a aquesta activitat que cada any ha augmentat el nombre de participants i les activitats programades. Al 2017, van ser 350 els escolars que van seguir les sessions de Viles Florides organitzades per l’Ajuntament d’Olot que va col·laborar amb l’Associació de Comerciants d’Olot en fer possible una nova edició de l’Emprimavera’t.  L’any passat, des de l’Olot Viles Florides es va crear una planta ornamental dedicada al quatre “Les Bugaderes” que es va poder recollir gratuïtament mentre a les escoles 525 alumnes s’endinsaven en aquest projecte.
 

Els alumnes a l'aula reben l'explicació sobre Viles Florides. Foto: Martí Albesa.


Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, pretén que s’hi sumin els municipis a través de l’activitat municipal, però també busca la participació activa de les entitats i els ciutadans a títol individual. 

Es tracta de fomentar els espais verds perquè, a més de les àrees públiques, a nivell privat també s’engalanin els balcons, les escoles, els carrers, els comerços o els jardins particulars, i donar l’oportunitat als seus propietaris o a les entitats que els gestionin de promocionar-los.
 
Trobareu més informació a vilesflorides.olot.cat.


 
Arxivat a