Programa de Gestió de Residus Municipals

Les Preses opta pel model controlat per a recollir les deixalles domèstiques

Un 92,82% dels ciutadans que van participar en el procés de tria el prefereixen al porta a porta

per Redacció , Les Preses, 11 de març de 2019 a les 12:16 |
Elss contenidors tancats i les targetes d'usuari faran pagar més als que menys reciclin. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes de febrer l’Ajuntament de les Preses ha posat en marxa el procés participatiu perquè els veïns d'aquesta població garrotxina votin el nou model de recollida de deixalles domèstiques. Els resultats d’aquesta votació han estat els següents:
  • Cens: 1.435.
  • Vots: 348.
  • Participació: 24,25%.
  • Vots en línia: 122 (35.06%).
  • Vots en paper dipositat a les bústies: 226 (64,94%).
— Porta a porta: 7,2%
— Contenidors tancats amb accés controlat: 92,82%


Aquest procés participatiu forma part del Programa de Gestió de Residus Municipals de la Garrotxa  2018 -2023 (PRECAT), el qual respon a la implementació de la normativa comunitària en matèria de reciclatge. L’objectiu no és altre que reciclar més i millor, i així preservar el medi ambient i la vida al nostre planeta.
 

Es van fer dues sessions informatives (a les Preses i Bosc de Tosca) perquè els veïns estiguessin informats sobre els avantatges i inconvenients dels diferents models. Tot seguit, els veïns tenien una butlleta per a votar i emetre el seu vot a les cinc bústies repartides pel municipi. També, ho podien fer en línia a través de la pàgina web de l’Ajuntament. Per a votar calia estar empadronat al municipi. Durant dues setmanes els veïns van tenir temps de votar sobre el model que consideraven més òptim per al municipi.

En el proper ple que es celebrarà el 27 de març s’aprovarà aquest model de recollida de deixalles.

 

 

Participació