Esquerra farà campanya contra l'Espai Cràter perquè «no és una prioritat social»

La candidata republicana, Anna Barnadas, afirma que aprofitaran tot el que s'ha fet i més per a un projecte al voltant d'un centre d'interpretació dels volcans amb un cost molt menor i un major impacte

Barnadas i ERC insisteixen que l'Espai Cràter no és necessari.
Barnadas i ERC insisteixen que l'Espai Cràter no és necessari. | Martí Albesa.
11 de març del 2019
Actualitzat a la 13:16h
ERC prioritzarà les inversions en els barris, especialment rehabilitar el barri vell, en comptes d'invertir un euro més en el que anomenen "projecte turístic" de l'Espai Cràter d'OLot, que consideren un error, tak com ha fet saber aquest matí de dilluns, a la seu del local del grup municipal republicà, la candidata a batlle, Anna Barnadas, acompanyada del regidor Pep Quintana. “El nostre compromís son les inversions al barris i pensar un projecte pensat en el patrimoni natural i no en el turisme massificat", ha manifestat la candidata.

La portaveu d'ERC a la capital de la Garrotxa ha expressat clarament que "les prioritats per als propers quatre anys han de ser els barris, les inversions pensades en el dia a dia dels olotins, la rehabilitació del Barri Vell i en les entitats". Segons Barnadas, el projecte de l'Espai Cràter posa dues hipoteques a la ciutat: no fa viables les inversions per als barris, que són necessàries i urgents, i hipoteca poder fer un projecte de Patrimoni Natural com cal, un projecte que tingui una visió comarcal, un projecte pensat per al segle XXI.

En aquest sentit, ERC farà una campanya informativa tant sobre el rebuig a l'Espai Cràter com de promoció del seu projecte. Hi haurà, per exemple, una tertúlia oberta el pròxim dissabte, 23 de març, a les 12:00 h, al Parc Nou, amb experts en el patrimoni natural i geològic per a abordar el projecte d'un futur Centre d'interpretació de la Zona Volcànica de la Garrotxa que s'hauria de pensar i dissenyar els pròxims anys, modern i ambiciós, el cost del qual seria infinitament menor al Cràter, segons els republicans, i que aprofitarà part de la feina feta amb el Cràter, fins i tot les ajudes promeses per la Diputació de Girona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Esquerra ja portava al seu programa electoral la reformulació del Museu dels Volcans, "que ha quedat petit i una mica antiquat", segons Pep Quintana. Aquest projecte inclourà un nou equipament, "però no cal que costi més 4.000,000 € , que és el pressupost inicial de només  l'edifici projectat de l'Espai Cràter", ha aclarit Barnadas.

Per a la candidata d'ERC Olot, el PDECat proposa un projecte "de caire eminentment turístic i que pensa en el curt termini, amb un visió del passat de com posar en valor el patrimoni". Segons Anna Barnadas, als ciutadans, segons han sabut a través de la campanya #T'escoltemOlot, els preocupa, també, que la zona on se situarà l'Espai Cràter se saturarà de més vehicles i dificultarà encara més l'aparcament al centre per causa de la ubicació escollida, que els republicans consideren errònia. "Necessitem un pla de xoc perquè no ens caigui el barri vell i necessitem gent que vulguí venir a viure al centre i no autocars de gent que vingui a fer un cafè", ha reblat la candidata a batllessa.

“A Olot i a la Garrotxa som Patrimoni Natural, és així com ho hem de veure, el patrimoni no cal que el busquem, el tenim davant el nas quan obrim la porta de casa. Som uns privilegiats, vivim dins un parc natural, per tant les inversions en patrimoni natural han d’estar basades en ensenyar el que tenim de la millor manera possible", ha afegit Barnadas. Per manera de generar coneixement i recerca al voltant del nostre patrimoni, "cal cuidar-lo i fer-ho bé."




 
Arxivat a