El PSC Olot demana que es convoqui la Junta de Seguretat per l'onada de robatoris

El grup municipal socialista també condemna el vandalisme comès amb l'obra de Quim Domene exposada a l’Ajuntament

Jaume Mir i Josep Guix, del grup municipal del PSC a Olot.
Jaume Mir i Josep Guix, del grup municipal del PSC a Olot. | Xavier Borràs.
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a les 11:07h
Després de l'onada de robatoris que ha patit la ciutat, el PSC demana que es convoqui la Junta Local de Seguretat amb urgència per tal de coordinar les accions dels diferents Cossos de Seguretat. Especialment la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.
 
Segons els socialistes olotins, la Junta de Seguretat Local únicament s'ha reunit dues vegades en els darrers 3 anys i "caldria que es fes amb més freqüència, ja que els resultats de la coordinació sempre són positius per la ciutat".
 
A l'estiu del 2016 la va presidir el Conseller Jordi Jané i es va incidir a cercar solucions als atropellaments mortals que s'havien produït a la ciutat. Positivament, la xifra d'accidents ha baixat, però encara hi ha hagut alguns episodis no mortals en els darrers mesos. "És per aquest motiu que insistim en què cal pintar i millorar la il·luminació, si és possible, dels passos de vianants", manifesten des del grup municipal.
 
L'estiu del 2018 la va presidir el conseller Buch, incidint en les estafes produïdes en les vendes per internet. Tanmateix, argumenten, en els darrers dies i setmanes, s'han produït diferents episodis de robatoris a la ciutat, especialment en comerços ubicats a l'eix comercial, però també han estat presents als barris, en cases particulars i en cotxes. També, constaten que hi han hagut actes vandàlics com la crema de contenidors de deixalles en diferents barris de la ciutat, i encara no s'han localitzat els culpables.
 
"És evident –insisteixen– que s'ha creat un clima d'intranquil·litat entre la població i cal que l'Ajuntament cerqui solucions per resoldre els problemes de seguretat."
 
En aquest context, el batlle ha sol·licitat al conseller d'Interior i a l'Administració de Justícia que la dotació de Mossos d'Esquadra que fa guàrdia 24 hores al dia als Jutjats d'Olot, per evitar-hi altercats, puguin patrullar per la ciutat. És una demanda que els sembla molt coherent, però entenen que aquestes qüestions s'han de tractar a la Junta Local de Seguretat on hi ha representats tots els cossos policíacs i les diferents administracions relacionades.
 
Finalment, per tots els motius exposats anteriorment, el PSC Olot també condemna durament el vandalisme comès amb l’obra de Quim Domene exposada a l’Ajuntament aquesta passada setmana. "Creiem que independentment de les polèmiques que pugui aixecar, no podem permetre cap tipus d'actuació d’aquesta mena", conclouen.
Arxivat a