Presó per a un home per quinze robatoris amb força a la Garrotxa

El detingut utilitzava tapes d’embornals per trencar els vidres de les botigues i sostreure els diners de la caixa enregistradora

El lladre amb una tapa de claveguera a punt de cometre un robatori a Olot.
El lladre amb una tapa de claveguera a punt de cometre un robatori a Olot. | @mossos.
Redacció
08 de març del 2019
Actualitzat a les 15:53h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot van detenir els dies 5 i 7 de març, un home, de 22 anys, veí d’Olot, com a presumpte autor de quinze delictes de robatori amb força a establiments i que hauria protagonitzat l'onada de robatoris nocturns de la setmana passada.
 
Del 18 de novembre al 25 de desembre de l’any passat es va tenir coneixement d’un increment de robatoris amb força a establiments comercials d’Olot. Concretament, es van violentar onze botigues, una d’elles tres vegades. Des del primer moment, els mossos van establir dispositius a la zona per tal d’esbrinar l’autoria dels robatoris.
 
De les indagacions, els investigadors van constatar que es tractava d’un lladre que utilitzava el mateix modus operandi en tots els seus fets delictius. Agafava  una tapa de clavegueram i la utilitzava per a trencar el vidre de l’establiment. Un cop dins, forçava la caixa enregistradora i s’emportava el botí.
 
Gràcies a les diferents gestions d’investigació es va esbrinar que l’autor seria un home amb antecedents per fets similars. Totes les sospites apuntaven a un lladre que l’havien detingut un mes abans per cometre disset robatoris amb força en establiments a les poblacions de Girona, Salt i Banyoles.
 

El mateix lladre havia estat detingut ja dues vegades per diversos robatoris a la comarca. Foto: @mossos.


El passat 5 de març els investigadors el van localitzar i detenir, al carrer Pardal de la localitat d’Olot, com a presumpte autor d’onze robatoris amb força.
 
El detingut, amb diversos antecedents, va passar el dia 7 de març  a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar-ne la llibertat.
 
El mateix dia els agents van esbrinar que aquest lladre també era l’autor de quatre robatoris més comesos la primera setmana de març amb el mateix sistema. Per aquest motiu, se’l va tornar a detenir com a presumpte autor d’aquests quatre delictes.
 
La investigació no es dona per finalitzada i no es descarten més detencions, ja que ens aquests darrers robatoris sembla que hi hauria participats amb dues persones més.
 
El detingut, amb diversos antecedents, ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual n'ha decretat l'ingrés a presó.