L’avinguda de Girona i el carrer de Sant Miquel, prioritats dels veïns aquest 2019

La millora d'aquest dos vials forma part del programa d’actuacions que ha escollit el Consell de Barri, amb accions també al casal de barri, la reforma del Molí d’en Climent i propostes culturals i socials

L'avinguda de Girona al barri de Sant Miquel a Olot.
L'avinguda de Girona al barri de Sant Miquel a Olot. | Arxiu NG.
Redacció
08 de març del 2019
Actualitzat a les 10:09h
Els veïns del barri, a través del Consell de barri de Sant Miquel continuen posant el focus en l’Avinguda Girona com un dels carrers principals del barri i que genera més preocupació. Aquest any s’han proposat encarregar un estudi per valorar possibles millores en la il·luminació i la seguretat d’aquest eix vertebrador i el carrer amb més afluència del barri. Al mateix temps, es vol continuar amb la regeneració del carrer de Sant Miquel, que ja s’ha iniciat en els darrers dos anys amb l’enderroc de dues finques i la millora del carrer amb un projecte de mirador al riu que ben aviat serà una realitat.

Aquest 2019 es vol continuar amb una nova fase que ha de permetre la compra de 3 edificis amb l’objectiu d’enderrocar-los per permetre construir un carrer peatonal que en un futur permeti connectar aquesta zona amb el Molí d’en Climent. Així ho van explicar aquest dijous en seu municipal el primer tinent d’alcalde, Pep Berga, i el tècnic del CASG, Jordi López, han explicat les actuacions escollides pel Consell de Barri i que es portaran a terme aquests propers mesos.
 

El regidor Pep Berga, i el tècnic del CASG, Jordi López. Foto: @olotuit.


Per aquest 2019, el PIAM (Pla integral d'accions de millora) de Sant Miquel contempla 3 accions més. La millora i adequació del casal de barri. Els darrers anys, moltes entitats de la zona en fan ús i el nombre d’activitats que s’hi realitzen ha augmentat considerablement. Aquest fet fa necessària una adequació del local per tal que permeti més usos de manera simultània i cal també dotar l’equipament de més material que les entitats necessiten per dur a terme les seves activitats.
 
El Consell del Barri també ha escollit la reforma del Molí d’en Climent com una altra de les prioritats d’aquest any. El Molí actualment està utilitzat per l’Agrupament Escolta Nostra Senyora del Tura i és un edifici representatiu del barri. En aquests moments, però, es necessita d’una reforma de l’estructura per tal de poder-hi continuar fent activitats.
 
Finalment i com a última acció, es vol continuar amb la línia iniciada l’any passat amb el projecte Art al carrer, per tal d’incorporar d’altres accions no urbanístiques al barri. Amb aquest tipus d’accions s’aconsegueix també dinamitzar el barri i generar espais de participació i relació entre els veïns que han estat molt ben valorats per les persones que hi ha participat. Així doncs, els veïns han escollit dur a terme propostes culturals i socials a Sant Miquel. 
 
El PIAM de Sant Miquel es va iniciar l’any 2014 amb la voluntat de decidir i planificar les accions de millora del barri. A principis de 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir a la millorar de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.
 
Arxivat a