Pocatraça 2019: Clàudia Sabata i Martí Làzaro guanyen el campionat

El Campionat de Catalunya Individual d’Esquí de Muntanya s'ha celebrat aquest diumenge un recorregut molt apte per a la competició tot i la poca neu caiguda

Els campions al podi.
Els campions al podi. | Alba Danés.
Redacció
06 de març del 2019
Actualitzat a les 9:16h
Aquest diumenge, 3 de març, a la Vall de Núria i organitzat pel Centre Excursionista d’Olot (CEO), s’ha celebrat, en el marc de la XIX Pocatraça, el Campionat de Catalunya Individual d’Esquí de Muntanya, amb dos noms propis, el de Martí Làzaro (Club Excursionista Ripoll) i el de Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà).
 
La poca neu que hi ha a bona part del Pirineu Oriental no ha estat una prova insuperable per als traçadors del CEO que, una vegada més, han demostrat el seu saber fer i han confeccionat un recorregut molt apte per a la competició, bastant tècnic i molt divertit. Durant tot el dissabte 40 membres de l’organització, amb l’ajuda dels àrbitres de la FEEC, han estat adequant la zona de la traça afegint neu allà on no n’hi havia, posant cordes a les canals de pujada..., fins aconseguir un itinerari que la majoria de corredors han aplaudit.
 
L’itinerari A (sèniors masculins) ha sortit de Núria (1.960 m.), i ha enfilat cap al pont de l’Escudé, coma de l’Olla,  clot de Noucreus, pic de Noucreus (2.799 m.) des d’on, sense els esquís, els participants han arribat al coll de la Fossa dels Gegants (2.710 m.). Des d’aquí han baixat fins la fossa del Gegant (2.608 m.) per tornar a remuntar cap al pic del Piolet (.733 m.) que és un pic sense nom en el qual hi ha un piolet al cim. Des d’aquest punt han baixat fins els estanys de Carançà (2.400 m.) (estany Blau i estany Negre), des d’on s’ha remuntat altre cop fins el Pic de Noucreus passant al costat del pas del Porc fins arribar al fons de la Vall on s’ha pujat la primera canal del dia. Des d’aquí han saltat a la Vall de Noufonts (2.450 m.) per remuntar el coll de Noufonts (2.658 m.) i tornar a pujar al Pic de Noucreus per un altre canal. Des d’aquí descens final fins a Núria pel “tubo” superant un desnivell positiu total de 1.712 metres.
 

A la fossa del Gegant, camí del pic del Piolot. Foto: Àlex Serra.


La gran sorpresa del dia l’ha protagonitzada Martí Làzaro, ja que ha superat al gran favorit Joan Reyné (Skí Club Camprodón), l’anterior campió i gran favorit de la cursa. Joan Reyné ha patit un defalliment pujant la segona canal del dia mentre anava davant i ha estat superat per Làzaro que ha donat la campanada i s’ha proclamat campió de Catalunya obtenint així la preuada fotografia del vencedor davant el santuari de la Mare de Déu de Núria.
 
Martí Làzaro ha fet un temps de 2.16.05, Joan Reyné, 2.19.36 i Marc Solà, tercer, (Skí Club Camprodón) 2.21.52.
 
En categoria femenina Clàudia Sabata ha tornat amb força. La berguedana, després de superar diverses proves mèdiques que l’han tingut un pel allunyada de la competició, ha demostrat que s’ha de comptar amb ella. Una gran alegria per a tothom. Clàudia ha realitzat l’itinerari B, de 1.363 m. de desnivell positiu, en un temps de 2.16.05. L’han acompanyada al podi Queralt Riba (CE Ripoll) amb un temps de 2.25.39 i Erola Bisquert (UE Vic) amb 2.25.40.
 
Els campions de Catalunya Individuals en categoria júnior han estat Guillem Farriol (UE Matadepera) que ha fet l’itinerari B en 1.58.52 i Núria Torra (Mountains Runners del Berguedà) que ha fet el C en 2.27.07.
 
Els campions de Catalunya Individuals en categoria cadet han estat Ot Ferrer (Mountains Runners del Berguedà) que ha fet l’itinerari C en 1.44.50 i Maria Costa (Mountains Runners del Berguedà) que l’ha fet en 2.25.02.
 
Els altres vencedors de la jornada han estat els traçadors del CEO que, comandats per Carles Terma, han demostrat, una vegada més, que quan més adverses són les condicions (poca neu en aquesta ocasió) més asos es treuen de la mànega.
 
Arxivat a