Neix l'Esplai de la Vall d'en Bas per a mainades de 6 a 12 anys

Es presentarà el dissabte 6 d'abril a les cinc de la tarda a Can Trona

L'esplai serà itinerant entre els diferets pobles del municipi, com Sant Privat d'en Bas.
L'esplai serà itinerant entre els diferets pobles del municipi, com Sant Privat d'en Bas. | Arxiu NG.
Redacció
05 de març del 2019
Actualitzat a les 12:38h
Dissabte 6 d’abril a les 17:00 h a Can TRona es presentarà el nou Esplai de la Vall d'en Bas, un nou projecte fet des del voluntariat per a nens i nenes de 6 fins a 12 anys. Aquest esplai és un projecte d’educació en el lleure on els infants, a través de diverses activitats, aprenen i s’eduquen per a ser persones i ciutadans actius, implicats i crítics.

EL joc, el debat, les excursions, els silencis, la descoberta, la imaginació…, tot això i més, serà el que ens portarà a aprendre sempre noves maneres de relacionar-nos amb nosaltres mateixos i mateixes i amb el nostre entorn.

L’esplai de la Vall d’en Bas agafa el relleu de l’entitat els Gínjols d’en Bas, que van ser els últims a realitzar un esplai a la Vall d’en Bas. La proposta de recuperar l’Esplai sorgeix d’una demanda del Consell dels infants de la Vall d’en Bas.

El grup de joves de diverses, d'entre els 17 fins als 26 anys, que impulsen l'Esplai són educadors de lleure infantil, alguns amb la titulació de monitor en el lleure i d’altres en procés d’obtenció del mateix, però  amb la voluntat d'aportar el seu granet de sorra en l’educació de les mainades de la Vall d’en Bas.

Tot perseguint un dels objectius que és “Fer Vall”, cada 15 dies faran l’esplai a un poble o veïnat diferent de la Vall, normalment a l’espai social, però quan faci bo a l’exterior. Amb aquest funcionament, també es vol donar vida a alguns espais o pobles, i sobretot, que els infants prenguin coinnciència real del lloc on viuen. Així, doncs, aniran a la Pinya, els Hostalets d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, Sant Esteve d’en Bas, el Mallol, Puigpardines, Joanetes i, també, als veïnats de Verntallat, el veïnat Cirera i les Olletes.

Inscripcions

Per a fer la inscripció cal omplir els fulls que trobareu en aquest vincle i portar-los al mateix Ajuntament i fer el pagament de la quota anual, que és de 50 €. Aquesta quota servirà per a finançar l’Esplai, la compra de material, la gestió de les assegurances… Si es realitza alguna sortida, es pagarà a part. Sempre es mirarà que el cost sigui molt econòmic.
 
Més informació esplaidelavalldenbas@vallbas.cat.



 
Arxivat a