El Carnaval de Sant Joan les Fonts arriba a la 16a edició el 16 de març

La rua, a les 5 de la tarda, clourà la festivitat del Carnestoltes a la comarca | La Colla Santjoanenca s’endú dos premis als carnavals de la costa

El Carnaval de Sant Joan les Fonts es caracteritza per ser el carnaval de l’amistat.
El Carnaval de Sant Joan les Fonts es caracteritza per ser el carnaval de l’amistat. | @santjoanfontsaj.
Redacció
05 de març del 2019
Actualitzat a les 10:19h
Els santjoanencs punt i final a les celebracions del Carnaval de la Garrotxa amb la rua pels carrers del nucli de Sant Joan les Fonts el pròxim dissabte 16 de febrer, una celebració que l’any passat ja va comptar amb més de 450 participants i que esperen augmentar en aquesta nova edició.

El 16è Carnaval de Sant Joan les Fonts tindrà lloc el proper dissabte 16 de març. El cartell ha estat realitzat per l’autor santjoanenc Vidal Rubió, que cada any s’encarrega de dissenyar-lo; en aquesta ocasió, la protagonista és una figura que forma part de la carrossa de la colla Santjoanenca d’enguany que porta per títol La màgia de l’aigua, un element essencial per a entendre la tradició del municipi.

Al matí s’iniciarà amb el Carnaval Infantil, a dos quarts d’onze amb una rua pel centre de Sant Joan les Fonts i la crema del Rei de Carnestoltes als paratges de Can Miquelet. A les dues del migdia es celebrà el tradicional dinar popular, a les pistes del Pavelló Poliesportiu, organitzat per la colla dels S’tokats. Tothom que vulgui hi pot assistir, només cal apuntar-se a [email protected] o als telèfons 626 865 127 / 679 423 321.
 

Cartell amb les activitats del Carnaval d'enguany. Foto: Vidal Rubió


A les cinc de la tarda la companyia de teatre local Tres Colades serà l’encarregada de la presentació del Carnaval, i es donarà el tret de sortida a la rua, on tots els espectadors podran gaudir de les carrosses i les comparses participants. Els S’tokats, l’altra colla de carnaval de Sant Joan les Fonts, seran els encarregats d’obrir la rua, enguany s’han inspirat amb el món de la bruixeria, que tant identifica el municipi, per anar Endinsats en un món obscur.

El Carnaval de Sant Joan les Fonts es caracteritza per ser el carnaval de l’amistat, on el més important és celebrar la companyonia entre colles, ballar i passar-s’ho d’allò més bé.
Cal recordar que per cloure la festa es celebra un sopar popular a les vuit del vespre al Pavelló Poliesportiu, on sempre hi assisteixen prop de 400 persones, entre les colles i acompanyants de la rua del municipi. Una bona manera de finalitzar la celebració amb ball i festa. Es poden adquirir els tiquets pel sopar a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts per un preu de 7€, de dilluns a divendres de 8h a 15h, més informació al telèfon 972 29 00 52.
 

La Colla Santjoanenca amb els gaurdons aconseguits als carnavals de la costa. Foto: @santjoanfontsaj.


La Santjoanenca s’endú dos premis als Carnavals de la costa

La Colla Santjoanenca ha viscut un gran cap de setmana amb la participació a les rues de carnavals de la costa, participant a Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, on s’ha endut el Tercer Premi de carrossa al carnaval de Sant Feliu de Guíxols i el Primer Premi de Carrossa Gran al de Platja d’Aro. La colla ha finalitzat la celebració gaudint d’una gran rua al carnaval de l’amistat de Santa Cristina d’Aro, per tancar un cap de setmana intens i ple d’emocions.  

La carrossa d’enguany porta per títol La màgia de l’aigua, una construcció amb tot luxe de detalls realitzada a mà per la colla Santjoanenca durant un any de creació i treball. El jurat ha valorat molt positivament tant la tasca de construcció de la majestuosa carrossa, així com també de la temàtica escollida, el vestuari i la coreografia, amb els 140 participants.

La colla santjoanenca ha assaborit al màxim el cap de setmana i ja es prepara per viure amb intensitat la rua del Carnaval d’Olot aquest dissabte 9 de març, i la setmana següent, el dissabte 16 de març, el Carnaval de Sant Joan les Fonts.


 
Arxivat a