Ple d'Olot

El ple d'Olot aprova una moció d'ERC per a regular patinets i bicis elèctriques a Olot

Una comissió d'estudi determinarà per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle

per Xavier Borràs, Olot | 4 de març de 2019 a les 09:38 |
La moció tracta de regular l'ús als carrers d'aquests vehicles. | Albert Alcaide.
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat dijous passat  la creació d'una comissió d'estudi per a regular patinets i bicis elèctriques a la ciutat. La proliferació d'aquests nous vehicles a la capital comporta i pot comportar en el futur més casos de mal ús i provocar que s'utilitzin espais no establerts o altres problemàtiques de seguretat vial.
 

Per tant. al marge de la futura regulació en què treballa la Direcció General de Trànsit, des d’Esquerra Republicana es proposava treballar de forma immediata amb una proposta concreta que prioritzi la seguretat del vianant, usuari majoritari i més vulnerable de la via.
 

Anna Barnadas, portaveu del grup d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, aquest dijous al ple. Foto: @olotuit.


Els acord aprovats per unanimitat al ple han estat el següents

1-Crear una comissió d’estudi amb la finalitat d’avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d’una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte aquesta nova realitat que entri en vigor durant el 2019.. Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle


2-Recomanar i estudiar la obligatorietat als usuaris d'aquests sistemes de transport la contractació d'una assegurança assequible que els cobreixi personalment en cas d'accident i també als vianants que poguessin resultar ferits.

3-Un cop aprovada aquesta regulació, s’informarà a la ciutadania de les noves normes establertes per la mobilitat, a través de campanyes a tots els mitjans de comunicació locals
 

 

Participació