Jordi Xuclà perd les primàries del PDECat a la Garrotxa

David Coromina el va superar per només un vot, fet que relega el polític olotí a una posició baixa a la llista del partit el 28-A

L'olotí Jordi Xuclà.
L'olotí Jordi Xuclà. | Adrià Costa.
Redacció
04 de març del 2019
Actualitzat a les 9:10h
Jordi Xuclà no repetirà com a diputat el pròxim 28 d'abril si el PDECat manté el resultat de les primàries que ha fet a la Garrotxa. Xuclà ha perdut en una votació molt ajustada contra David Coromina, que serà qui ocuparà el lloc que fins ara tenia Xuclà a les llistes. Coromina es va imposar després de treure quinze vots a l'assemblea del partit que es va fer aquest divendres, un vot més que l'encara diputat. Això fa que Xuclà quedi relegat a posicions baixes de la llista per Girona, ja que per demunt hi haurà, pel cap baix, els set guanyadors de cada comarca.

Xuclà, tanmateix, ha fet constar una queixa ja que, segons ell, un dels votants de l'assemblea no era al corrent del pagament de la quota. El diputat, a més, assegura que el PDECat és qui ha de decidir la confecció de la llista.

En aquest sentit, fonts de la direcció del partit asseguren que David Coromina serà qui ocupi una posició més alta, juntament amb la resta de guanyadors de les altres comarques. Això, a la pràctica, relega Xuclà com a mínim a la vuitena posició o, fins i tot, més avall, si s'acaben incorporant candidats proposats per la Crida o Junts per Catalunya.

A les anteriors eleccions al Congrés, el PDECat va treure dos diputats a la demarcació de Girona, el mateix Xuclà i Sergi Miquel. De fet, el millor resultat de la formació es va produir el 2011 on en va arribar a treure tres. Tot plegat fa que l'elecció de Xuclà es faci molt improbable si no hi ha un canvi de criteri de la direcció del partit.

Jordi Xuclà va entrar com a senador l'any 2000, lloc que va ocupar quatre anys fins que el 2004 va passar a ser diputat al Congrés per Convergència i Unió, càrrec que ha mantingut en totes les eleccions posteriors fins a l'actual.