Una modificació del POUM del Nucli Antic d'Olot permetrà fer pàrquings als baixos

L'afectació, des de la plaça Major fins al Carme, es podria aprovar en el plenari de l'Ajuntament del mes de març vinent

El carrer Major d'Olot serà l'eix central d'aquesta modificació del POUM.
El carrer Major d'Olot serà l'eix central d'aquesta modificació del POUM. | Xavier Borràs.
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:08h
Durant la compareixença d'aquest matí de dijous en seu municipal, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda, ha avançat que en el pròxim plenari del mes de març es podria plantejar l'aprovació d'una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del Nucli Antic per manera que amb l'accés rodat es podria permetre als propietaris de baixos de fer aparcaments per als vehicles. L'àrea afectada aniria des de la plaça Major fins al Carme, entre els carrers que aboquen al Major, tant per la feixa de dalt com per la de baix, banda que segurament serà preferent per causa de les seves característiques quant a amplada i facilitat d'accés.

La modificació, segons Vayreda, sorgeix d'un demanda veïnal, sostinguda històricament des que el POUM del Nucli Antic reservava els baixos d'aquesta zona de la ciutat solament per a l'obertura de comerços. Amb aquest canvi es "facilitarà que la gent pugui viure al centre de la ciutat". De fet, "si va més gent a viure al Nucli Antic, també s'obriran més comerços" –ha afegit Estanis Vayreda–, amb què l'equilibri entre baixos/aparcaments i baixos/comerços restaria garantit.

La proposta, tot i que ja està redactada, no es portarà al plenari fins a la pròxima sessió del mes de març amb la intenció que la resta de grups municipals puguin estudiar-la a fons. Vayreda ha avançat, en aquest sentit, que la majoria de foces polítiques s'hi han mostrat favorables en primera instància.

 
Arxivat a