El Núria Social acull aquest dijous la presentació del Cercle Garrotxa Ripollès

És una iniciativa per a impulsar l’economia social i cooperativa que ha dissenyat el programa La Grimpada, un cicle de formacions i acompanyament a projectes de l’economia social i solidària a ambdues comarques

La presentació serà aquest dijous al Núria Social a les set del vespre.
La presentació serà aquest dijous al Núria Social a les set del vespre. | @cercleGR.
Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat el 02 de març a les 11:39h
Aquest dijous 28 de febrer, a les set del vespre al Núria Social d’Olot, es farà la presentació del Cercle Garrotxa Ripollès, un projecte sorgit del programa Ateneus Cooperatius –promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat–, com a iniciativa per a impulsar l’economia social i cooperativa a Catalunya.
 
El Cercle Garrotxa Ripollès presenta un programa amb diferents eixos de treball; un d’ells és el foment del cooperativisme i l’acompanyament en la creació, la consolidació i la transformació a projectes, iniciatives i organitzacions de l’economia social i solidària.

Per aquesta raó s’ha dissenyat un programa específic anomenat La Grimpada, que esdevindrà un cicle de formacions i acompanyament a projectes de l’economia social i solidària (ESS) a la Garrotxa i al Ripollès.

Sense oblidar que també són eixos de treball del Cercle GR els següents punts:

. El foment de l’ESS en els centres educatius, tant de caire formal (escoles) com d’informal (casals).
. La realització d’una diagnòsi territorial sobre l’estat de l’ESS i l’Agroecologia local.
. La formació i acompanyament a prescriptors del territori.
. La possibilitat d’acompanyar amb una mirada d’ESS a la reempresa.
. El suport logístic a la XES Ripollès i la XES Garrotxa.
. La intenció de treballar conjuntament com a cercle GR.

A la presentació hi haurà productors que oferiran producte ecològic i local i s’obrirà espai a un debat sobre com construir una xarxa d’intercooperació entre productors i entre productors i consumidors.
 
Els Ateneus Cooperatius i el Cercle Garrotxa Ripollès
 
Actualment hi ha 14 Ateneus Cooperatius a tot el territori català. A l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines som 13 entitats agrupades i organitzades en quatre cercles territorials, entre elles el recent creat Cercle Garrotxa Ripollès.

Configurem el Cercle Garrotxa Ripollès un total de tres entitats: l'Associació Arran de Terra, Suara Cooperativa i l'Associació Núria Social. Tanmateix, aquesta agrupació és més àmplia i enfortida amb les entitats col·laboradores que hi formen part, que són: DinàmiG, Agència de Desenvolupament del Ripollès, ANEGx, Grup de Suport, XES Ripollès, Resilience.Earth i Arriant.
 
L’Economia Social i Solidària és aquella que vol fomentar un mercat social i arrelat als territoris. Aquest mercat social es caracteritza per una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, que funciona amb criteris democràtics, ecològics i solidaris en un territori determinat, i que està constituïda, tant per empreses socials com per consumidors individuals o col·lectius, com són ajuntaments, escoles, etc. Trobem iniciatives d’ESS en totes les fases del cicle econòmic; Així, quan parlem de producció, a l’ESS practiquem la producció cooperativa; en la distribució, promovem la comercialització justa; el que es produeix i es distribueix, ho volem consumir d’una manera responsable; i tot plegat necessita finançament, raó per la qual existeixen les finances ètiques i les xarxes d’intercanvi.
 
Podeu contactar a la Garrotxa amb el Cercle a laura@resilience.earth / 620 125 969.
 

Cartell de presentació del Cercle Garrotxa Ripollès. Foto: @cercleGR.