Barnadas advoca per un nou model democràtic horitzontal a l'Ajuntament

La candidata a batlle d'ERC Olot omple els Cines Olot en la conferència "Olot 2030. Reptes de futur", en què l'educació "ha de ser la primera prioritat de la ciutat"

Anna Barnadas durant la conferència als CInes Olot.
Anna Barnadas durant la conferència als CInes Olot. | @ERCOlot.
Redacció
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:24h
La candidata a batlle d'ERC Olot a la capital de la Garrotxa, Anna Barnadas, ha omplert aquest diumenge al migdia els Cines Olot amb la conferència "Olot 2030. Reptes de futur", en què ha detallat quins són per a ella els reptes que ha d'afrontar la ciutat i la comarca per a encarar amb garanties de progrés els pròxims anys.

De primer, la conferenciant ha fet un repàs de les transformacions que ha anat patint Olot les darreres dècades. La conclusió que ha expressat és “que Olot no té ni ha tingut model de ciutat, sinó que la ciutat s'ha anat construint a batzegades”. I per a conèixer què pensen els ciutadans Barnadas ha dit que el primer que cal fer és escoltar i per això, quan va acceptar el repte de ser la candidata a batlle, "el primer que plantejo a l'equip és que hem de conèixer tant com puguem aquesta realitat que viuen els olotins; per això, durant dos, quasi tres mesos, hem fet la campanya #TescoltemOlot on hem recollit més de de 1.000 enquestes, hem parlat amb associacions de veïns, entitats, particulars, empreses, per conèixer de primera mà les necessitats il·lusions de les persones".

Anna Barnadas ha enfilat el seu discurs des dels diversos pilars que sustenten l'ideari d'ERC i es va aturar en el "pilar democràtic" per a manifestar que actualment "tenim un model democràtic antic, basat en la verticalitat del poder", un model que segons ella cal canviar per "un nou model democràtic horitzontal ,on tothom és al mateix nivell: ciutadans, entitats, tècnics i polítics amb un nivell de participació i transparència molt gran", per bé que ha advertit de "les operacions de maquillatge que deteriorin més aquest esperit democràtic en comptes de potenciar-lo".

La candidata ha posat com a prioritats a assolir al 2030 la millora de l'ocupació basada en una industria competitiva i innovadora, la transició energètica sostenible, la protecció del patrimoni natural, un turisme de qualitat no massificat, una mobilitat del segle XXI, la reforma urgent i la rehabilitació del Nucli Antic, l'aposta per la logística local per fer un comerç més competitiu, fer polítiques per fer "una ciutat amable" que tingui en compte les necessitats del joves i de la gent gran i garantir la cohesió social i d'igualtat d'oportunitats.

Tot això és concretarà en el model de ciutat que proposarà ERC durant les properes setmanes als olotins i olotines. "La conclusió principal que trec jo després d'haver fet aquest exercici de reflexió és que no tenim un model de ciutat i aquesta és la pitjor manera d'afrontar el futur.
Nosaltres tenim un model al cap però cal que aquest model sigui compartit per quants més olotins millor", ha conclòs Barnadas.

L'acte ha estat presentat per l'advocat olotí Joan Cañada, exdirector general d'administracions locals i coordinador de la Generalitat del 9-N.

 
Arxivat a