Sant Esteve d'en Bas celebra 900 anys de la seva església parroquial

A dos quarts d'onze del matí d'aquest dissabte repicaran 30 campanes de les 15 esglésies i ermites de les Vall d'en Bas per a commemorar-ho

L'església de Sant Esteve d'en Bas.
L'església de Sant Esteve d'en Bas. | Arxiu NG.
Redacció
23 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:56h
Aquest dissabte se celebren els actes religiosos per a commemorar els 900 anys d’història de la parròquia de Sant Esteve d'en Bas. L’efemèride començarà a dos quarts d’onze del matí amb un repic de campanes ben especial.

Sonaran 30 campanes de 15 campanars de la Vall d’en Bas. Hi participaran els campanars de les esglésises parroquials de Sant Esteve, Hostalets, Joanetes, Puigpardines, Sant Privat, la Pinya, el Mallol, Falgars, i també les ermites situades tant a la plana com a les muntanyes: Sant Simplici, Sant Quintí, Pujolriu, Sant Miquel de Castelló, Santa Magdalena del Mont, Massegur i Sant Joan dels Balbs.
 

A l'església de Sant Privat també hi repicarà el campanar. Foto: Montserrat Escayola.


L’actuació està coordinada per Xavier Pallàs, que ha preparat una partitura per a l’ocasió. La millor manera de gaudir d’aquest esdeveniment serà no escoltar-se molt a un dels campanars. Alguns bons llocs són la plana entre Hostalets i Sant Esteve d’en Bas o entre el Mallol i Puigpardines. També es pot pujar a Santa Magdalena o a Falgars i escoltar-ho des d’una posició elevada. 

A les 11 es farà la inauguració i la benedicció d’un nou vitrall i la Missa solemne i consagració de l’altar pel bisbe de Girona Francesc Pardo. A les 12.30 es farà un aperitiu a la sagrera i una actuació dels gegants de la plaça. A les 14.30 es farà un dinar popular al local social de Joanetes mentre que a les 17 hi ha activitats infantils a Can Tista i una xocolatada.

La celebració d’aquest esdeveniment, els 900 anys de la consagració de la parròquia de Sant Esteve, també s’ha celebrat amb un cicle de xerrades de les quals encara en queden dues de pendents: els dies 22 i 23 d’abril.