El Consorci de l'Alta Garrotxa valida el Pla especial i el tramet a la Generalitat

Fa gairebé deu anys que el territori reclama el document que en regularà els usos i fomentarà la conservació de l'entorn

Cingles a prop de Sadernes, a l'Alta Garrotxa, on s'hauria produït el tràgic accident.
Cingles a prop de Sadernes, a l'Alta Garrotxa, on s'hauria produït el tràgic accident. | @TurismeGarrotxa.
Redacció
20 de febrer del 2019
Tal com ja va avançar NacióGarrotxa el 5 de febrer passat –arran de l'anunci fet pel president del Consell Comarcal de la Garroitxa, Joan Espona–, el Pla Especial de l'Alta Garrotxa, un document regulador molt reivindicat al territori, reprendrà la tramitació després d'anys d'estar encallat. El 4 de febrer es va fer la darrera reunió tècnica per a tancar el document regulador, que estava previst que validés el pròxim plenari del Consorci de l’Alta Garrotxa aquest 18 de febrer i, posteriorment, el trametés en breu a la Generalitat perquè iniciï els tràmits per a la seva aprovació inicial. Seguidament, s'obrirà un període d'exposició pública on es podran presentar al·legacions.

Tècnicament s'anomena Pla de protecció del medi natural i del paisatge de l'Alta Garrotxa i ha de regular els usos al territori i fomentar la preservació de l'entorn. La normativa vigent es va redactar el 1996 preveient que en pocs anys hi hauria un pla especial.

El document s'ha redactat des del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consorci de l'Alta Garrotxa i s'ha informat als onze ajuntaments de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà inclosos dins de l'EIN de l'Alta Garrotxa. El 2010 ja es va redactar un document tècnic, però la crisi econòmica en va deixar en suspens la tramitació. El que s'ha fet ara, sobretot, és actualitzar aquella proposta.