Estudiants de la UDG analitzen el patrimoni cultural i natural de la Vall d'en Bas

El municipi rebrà els estudis fets pels alumnes del màster de Patrimoni Cultural i Natural i de Canvi Ambiental

Estudiants de la UdG a l'Ecomuseu de Can Trona.
Estudiants de la UdG a l'Ecomuseu de Can Trona. | @ajuntamentbas.
Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 8:19h
Gràcies al conveni de col·laboració signat entre la Universitat de Girona i l'Ajuntament, aquestes dues darreres setmanes la Vall d'en Bas ha rebut la visita de dos grups d'estudiants d'aquesta universitat que han dut a terme diversos treballs de camp i pràctiques sobre el terreny.

El primer campus va tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de febrer per part dels alumnes del màster de Patrimoni Cultural i Natural de la UdG que hi van fer pràctiques del mòdul de Natura. El primer dia van ser rebuts a Can Trona, on els va donar la benvinguda el batlle, Lluís Amat, i la nova directora del centre, Laura Canalias, i se'ls va fer una introducció sobre la història natural i històrica del municipi. Tot seguit, els seus professors els van plantejar la resolució de tres casos, que havien de treballar per equips. Al primer equip se li va encomanar fer una ruta-itinerari nou a la Vall d'en Bas; al segon se li va demanar que estudiés i fes propostes de millora a l'Ecomuseu de Can Trona, i, el tercer grup va haver de fer una diagnosi i un pla de modernització per a l'Àrea de Xenacs de les Preses. Un cop hagin acabat els treballs, els resultats seran lliurats als ajuntaments de la Vall d'en Bas i les Preses perquè els responsables de les àrees de Turisme i Cultura puguin consultar-los i tenir en compte les recomanacions especificades en els documents.

Durant el segon campus, realitzat els dies 11 i 12 de febrer, van visitar la Vall els alumnes del màster sobre Canvi Ambiental de la UdG. En aquest cas, els estudiants van venir a la Vall d'en Bas per a realitzar un taller intensiu d'anàlisi, valoració i balanç d'una transformació territorial i del canvi ambiental generat al llarg dels anys. Van tenir l'oportunitat d'escoltar experts de la comarca, com l'Emili Bassols, tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, o David Llongarriu, tècnic del Sigma. Finalment, un cop informats i havent copsat la realitat del territori, es va demanar als alumnes que elaboressin propostes de futures accions de mitigació o adaptació als canvis ambientals.