Una nova via ciclista unirà Olot i la urbanització Can Blanc a Santa Pau

Territori i Sostenibilitat impulsa la redacció del projecte, un vial segregat per a vianants i bicicletes de prop de 3 quilòmetres al llarg del corredor de la GI-524

Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 8:01h
La GI-524 a l'entrada d'Olot.
La GI-524 a l'entrada d'Olot. | Arxiu NG.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació de la redacció del projecte per a la formació d’una via per a vianants i ciclistes entre el nucli d’Olot i la urbanització de Can Blanc, a Santa Pau. Aquesta actuació donarà continuïtat al vial que està actualment en execució entre Can Blanc i l’àrea d’aparcament de Santa Margarida, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Els treballs de redacció es liciten per un import de 40.000 euros i un termini de sis mesos.
 
El projecte definirà el traçat i les obres necessàries per a executar un vial segregat de prop de 3 quilòmetres, al llarg del corredor de la carretera GI-524, que faciliti la mobilitat de vianants i bicicletes de manera ordenada i segura en aquest àmbit. Aquesta actuació comporta una inversió per a les obres estimada en 700.000 euros.
 
El recorregut es pot dividir en els trams següents:
 
·         Tram urbà d’Olot: Aquest tram, d’1,5 quilòmetres de longitud, està comprès entre la cruïlla de la GI-524 amb l’avinguda de Sant Jordi i l’encreuament amb la carretera GIV-5241.
 
·         Tram interurbà: Aquest tram, també d’1,5 quilòmetres, està comprès entre la cruïlla amb la GIV-5241 i l’inici de la via ciclista de Santa Pau que està en execució actualment.
 
Un cop completada aquesta actuació, quedarà connectat el nucli urbà d’Olot amb l’àmbit del Parc Natural mitjançant una ruta segregada a peu i amb bicicleta. I, des de l’altre costat, des de l’aparcament de Santa Margarida, ja existeixen camins que donen continuïtat fins al nucli de Santa Pau.
Arxivat a