El projecte +60 torna a Olot per a ajudar persones amb dificultats a l'hora de poder-se jubilar

Actualment, a la capital de la Garrotxa hi ha 227 persones de 60 a 64 anys que desconeixen si poden accedir a la jubliació i que podrien beneficiar-se d'aquest assessorament

Mariona Mañà acompanyada del regidor Estanis Vayreda.
Mariona Mañà acompanyada del regidor Estanis Vayreda. | Martí Albesa.
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 7:36h
El regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, i la tècnica del Servei d’Ocupació, Mariona Mañà, han explicat aquest dilluns en seu municipals els detalls de la nova edició del projecte +60, que es va iniciar l'any 2016 amb l’objectiu d’assessorar les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar. El projecte +60 s’adreça als majors de 60 anys, empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per a poder accedir a la jubilació.
 
Les persones interessades s’han d’inscriure a Agència d’innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, DinàmiG (al carrer de Tomàs de Lorenzana, 15, d’Olot), i junt amb la sol·licitud han d’aportar la documentació següent:

— fotocòpia del DNI/NIE;
— vida laboral actualitzada;
— full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació;
— certificat d’empadronament a Olot.
 
Des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG es realitzarà un estudi personalitzat de cada cas que consistirà en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació. En cas que es trobi amb carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui les opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.
 
Fins a dia d’avui, 46 persones han pogut fer ús del servei. Actualment a Olot hi ha 227 persones de 60 a 64 anys que es troben en situació d’atur i molts d’aquests, desconeixen les possibilitats reals que tenen d’accedir a la jubilació i/o quina pot ser la millor manera d’accedir-hi, és per això, que des de l’Ajuntament d’Olot s’ha apostat per aquest servei i s’ha cregut convenient donar-li continuïtat.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG-Mas les Mates al telèfon 972 267 812 o bé consultar el web http://ocupacio.dinamig.cat.
 

Cartell informatiu del projecte +60 d'enguany. Foto: @OcupacioDinamiG.


 
Arxivat a