Esquerra proposa que la plaça del Mig d'Olot esdevingui un espai familiar

La candidata a batlle, Anna Barnadas, blasma l'estat actual del sòl i advoca per una plaça del segle XXI

Anna Barnadas a la plaça del Mig d'Olot.
Anna Barnadas a la plaça del Mig d'Olot. | Martí Albesa.
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:50h
La candidata batlle d'Esquerra Republicana de Catalunya a Olot i actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament, Anna Barnadas, va blasmar aquesta passat divendres l'estat "lamentable" amb què es troba la plaça del Mig i va apostar perquè l'espai esdevingui una zona d'esbarjo familliar, amb mobiliari de jocs per als infants i més parterres de gespa o sorrals, tot aprofitant, especialment les tardes i els caps de setmana, les terrasses dels bars que hi aboquen.

Barnadas va estar acompanyada del regidor Pep Quintana que va dir que tot i que que la plaça del Mig és una de les més modernes de la ciutat –va ser feta als anys noranta– ja va patir, des de la seva construcció, problemes estructurals que semblen resolts amb la recent reforma, però "el problema ara és que és una plaça que hi toca poc el sol i a l'hivern es gela i patina" i, a banda, "sempre ha estat un lloc de pas, mai no ha fet de plaça". Quants als problemes al nou sòl de la plaça, Quintana va afegir que "estem molt sorpresos que una obra que ha costat tants diners –la meitat dels quals han pagat els privats– encara no s'hagi resolt i que encara s'hagi de tirar sal…, coses que al segle XXI han de tenir solucions que estan inventades".
 

Cada dia s'ha de tirar munts de sal a la plaça per evitar les relliscades. Foto: Martí Albesa.


Precisament, per a generar l'ambient d'una plaça, Anna Barnadas proposa que aquest espai "hauria de ser recuperable per a la ciutat i urbanísticament té una solució que a nosaltres ens sembla que és molt fàcil: caldria substituir aquests espais verds per parcs infantils, que permetria jugar els nens i nenes, mentre els pares poden fer un cafè als establiments de la plaça". Segons Barnadas, l'alternativa que proposen solucionaria el fet que sigui només un lloc de pas i el "transformaria en un espai de molta vitalitat". Pel que fa al problema de lliscament, la candidata a batlle ha afirmat "que estem aplicant solucions del segle XX en una plaça que té la voluntat de ser del segle XXI".
Arxivat a