Beget i Santa Pau reben la distinció de marca turística Pobles amb Encant

La Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va lliurar aquestes distincions el passat divendres a Manresa

L'esgléia romànica de Sant Cristòfol de Beget.
L'esgléia romànica de Sant Cristòfol de Beget. | @gencat.
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 8:02h
Beget (Alta Garriotxa) i Santa Pau (Garrotxa) van rebre el passat divendres a Manresa la distinció que atorga el Govern de Pobles amb Encant, en el marc de la cerimònia de lliurament presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. L’acte, que es va dur a terme a la Sala Gòtica de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa (altrament coneguda com la Seu), va comptar amb la presència d’una seixantena de persones entre batlles, regidors i tècnics dels municipis que s’hi han distingit.

La marca Pobles amb Encant, entès aquest com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçada a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.
 

Foto de família dels municipis distingits en l'acte. Foto: @gencat.

Les ciutats, viles i pobles que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme i adquireixen una sèrie d’avantatges com són: visibilitat en els canals de on-line de l’ACT, ús per utilitzar el distintiu exclusiu de Ciutats i Viles amb Caràcter o Pobles ambEncant, participació en accions promocionals de l’ACT (fires, workshops, presentacions, viatges de familiarització, etc.), accés al pla de formació de l’ACT o accés a informes d’intel·ligència de mercat, entre d’altres.
 
Beget, tradició i natura al Prepirineu
 
Gràcies a l’aïllament geogràfic, Beget és un dels pobles que en ple segle XXI pot presumir d’haver mantingut la seva autenticitat i tot el seu encant rural. Posseeix dos encantadors ponts romànics. El primer que crida l’atenció és l’estilitzat campanar llombard de l’església de Sant Cristòfol, on hi guarden unes talles molt notables, entre les quals l’anomenada Majestat de Beget, i diversos retaules barrocs i gòtics per visitar. Integrat al municipi de Camprodon, comparteix amb ell i amb els nuclis veïns el seu encant de poble de postal i un entorn natural perfecte per gaudir del Prepirineu català.
 
Santa Pau, una joia de pedra entre volcans
 
Ubicat a la zona volcànica de la Garrotxa, Santa Pau és un municipi emmurallat que conserva l’essència medieval amb el seus carrers empedrats i una de les places porticades més ben conservades de Catalunya. Entre panoràmiques de gran bellesa, on el verd infinit es fon amb el negre del basalt i els tons de coure de la lava que fa milions d’anys modelaren aquesta zona, es poden tastar els famosos fesols amb denominació d’origen protegida. Al seu recinte històric presidit pel castell de la Baronia, s’hi afegeixen l’església de Santa Maria i un dels entorns naturals més especials com la Fageda d’en Jordà.
 
La Consellera Chacón va manifestar que “el caràcter i encant dels pobles i viles ja hi és, i ara amb aquest distintiu s’ha fet l’esforç perquè estigui més endreçat”. La marca Ciutats i Viles amb Caràcter també és una de les apostes del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, envers la promoció del turisme urbà. Al seu torn, la marca Pobles amb Encant permet oferir al turista una proposta per tal que es pugui endinsar en el territori català i conèixer la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística.
 

La consellera, durant la seva intervenció a la Seu de Manresa. Foto: @gencat.

En la seva intervenció la consellera va afirmar: “Reconeixem el sector turístic com actiu de país i nosaltres com a Govern en defensem l’activitat. El creixement de turistes incontrolat l’hem de derivar i cuidar-ne la sostenibilitat. Tenim un pla estratègic amb mesures que ens diu com l’hem de gestionar. El volem desestacionalitzar, desconcentrar, diversificar-ne el producte i augmentar-ne la despesa” i va afegir que “Catalunya té els actius, som una destinació de referència de turisme responsable, sostenible i de gran qualitat”.