La CUP Olot decidirà la llista electoral a les municipals el 23 de març

Ha iniciat un procés per escollir l'equip amb què vol fer un "govern de transformació" que superi el bipartidisme a l'Ajuntament

Lluís Rubió va donar detalls del procés per a fer la llista electoral de la CUP.
Lluís Rubió va donar detalls del procés per a fer la llista electoral de la CUP. | Martí Albesa.
16 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:48h
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) d'Olot ha iniciat aquest divendres el procés per a triar les 10 primeres persones –i el seu ordre– que encapçalaran la candidatura a les eleccions municipals, previstes el 26 de maig, tal com va fer saber ahir Lluís Rubió davant de la façana de l'Ajuntament d'Olot. Aquest procés de tria finalitzarà el dissabte 23 de març en una assemblea oberta a tothom.

Segons l'exregidor de la CUP, l'organització anticapitalista ja va decidir el passat mes de setembre treballar perquè a les eleccions municipals d'enguany hi hagi un "govern de transformació que superi el bipartidisme". De fet, en aquests darrers mesos, la formació s'ha centrat en la reorganització interna i el recull de propostes a través de trobades amb entitats i persones diverses.
 

Una altre moment de la roda de premsa de la CUP Olot. Foto: Martí Albesa.


Des d'aquest divendres, la formació assembleària ha iniciat el procés per escollir l'equip amb què pretén fer possible aquest canvi. Tal com va fer en els comicis de l'any 2015, tothom qui vulgui podrà proposar noms a través de decidimolot.cat fins al 2 de març. Llavors, des d'aquest dia i fins al 16 de març. La CUP contactarà amb totes les persones proposades per a preguntar-los si acceptarien el repte de fer equip i formar part de la llista. I, finalment, el dissabte 23 de març es farà una assemblea oberta a tothom on es decidiran les 10 primeres persones i l'ordre amb què aniran a la llista electoral.

En la roda de premsa davant de l'Ajuntament hi van ser presents entre d'altres, a més de Rubió, Jordi Gasulla i Arlet Mana, i, volgudament, cap dels actuals regidors de la formació (Anna Descals, Raül Massanellas i Lluís Riera), per tal de no influir en el procés de tria. En tot cas, el codi ètic de la CUP preveu que només es pugui repetir com a regidor durant dos mandats, cosa que actualment no afecta els actuals. Rubió va recalcar, en aquest sentit, que el que prioritzen per a la llista és l'equip de treball i "el compromís d'estar al peu del canó".

 
Arxivat a