Dinou noves empreses garrotxines són un pèl més lingüísticament responsables

Aviat s'organitzarà una nova jornada de territori socialment responsable per a lliurar els guardons de 2018

Josep Planas, coordinador del CNL de Girona, ha presentat les dades.
Josep Planas, coordinador del CNL de Girona, ha presentat les dades. | Martí Albesa.
15 de febrer del 2019
El 30 de març de 2016 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO), el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Consorci per a la Normalització Lingüística per tirar endavant el Projecte ELR (Empreses lingüísticament responsables), una acreditació per a les empreses inclouen la gestió lingüística dins el marc de la responsabilitat social empresarial. Aquest dijous, en seu municipal, la regidora Mar Roca; el conseller comarcal Eduard Llorà; Josep Planas, coordinador del CNL de Girona, i Ester Santaló, responsable del CNL d’Olot i la Garrotxa, han presentat l'evolució del projecte a la Garrotxa.

El Projecte ELR vol fer del compromís amb el territori i la  llengua  un  valor  afegit  de qualitat i de servei. Consta de quatre fases i en cadascuna es van treballant aspectes concrets de la gestió empresarial que tenen a veure amb la llengua i la cultura. És un projecte que s’emmarca dins la campanya Català i empresa. Ja estàs al dia?, de la Direcció General de Política Lingüística, que és qui acredita les empreses des del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El 2017 van adherir-se al projecte 31 empreses de la Garrotxa, de les quals 23 es van acreditat de la primera fase, en què es va treballar amb la pàgina web de cada empresa o servei. Les acreditacions es van donar a la sala El Torín, el 25 d’abril de 2018.
 

Eduard Llorà, Josep Planas, Ester Santaló i Mar Roca durant la presentació. Foto: Martí Albesa.


El 2018, de les 23 empreses acreditades, 16 van continuar en el projecte treballant la fase 2 (comunicacions de l’empresa i formació en recursos lingüístics), i 11 empreses noves van entrar en la primera fase. En total, durant el 2018, s’ha treballat en 27 empreses.

El 2018, de les 23 empreses acreditades, 16 van continuar en el projecte treballant la fase 2 (comunicacions de l’empresa i formació en recursos lingüístics), i 11 empreses noves van entrar en la primera fase. En total, durant el 2018, s’ha treballat en 27 empreses.

Després de tot un any, el resultat d’aquesta feina és el següent:
  • De les 11 empreses de la fase 1, se n’acreditaran 6.
  • De les 23 empreses de la fase 2, se n’acreditaran 13.
 
En total, 19 empreses tindran una acreditació ELR el 2018.
 
S’organitzarà una altra Jornada TRS (Territori socialment responsable), en el marc de la qual es repartiran les acreditacions del 2018, entre d’altres guardons.

Fins al 28 de febrer és obert el termini perquè les empreses sol·licitin l’adhesió al projecte ELR: les que s’hi vulguin incorporar per primera vegada, han d’omplir la sol·licitud de la fase 1, i les que vulguin continuar en la fase que els toqui, han d’omplir les sol·licituds de la fase 2 o 3. Aquesta documentació és a la pàgina web de DinàmiG, que és on s’han de portar aquestes sol·licituds degudament emplenades perquè siguin registrades.