Es presenta a Olot «Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador»

El llibre de Joan Esculies es presenta aquest divendres a la set del vespre a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:15h
Ernest Lluch.
Ernest Lluch. | Arxiu NG.
Aquest divendres 15 de febrer, a les set de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, tindrà lloc la presentació del llibre Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador, de Joan Esculies.

El professor, economista i polític Ernest Lluch (1937-2000) va mantenir al llarg de la seva vida una estreta vinculació amb la Garrotxa. Entre altres aspectes, durant dotze anys consecutius, i fins a la seva mort, va ser membre del jurat de la Beca de Ciències Socials i Humanes, la qual, des de l’any 2001, duu el seu nom per decisió de l’Ajuntament d’Olot.

Ara, l’escriptor i historiador Joan Esculies (Manresa, 1976) ha publicat una biografia en què repassa la trajectòria d’aquest intel·lectual polifacètic a partir de quatre geografies  vitals: Barcelona, València, Madrid i el Nord. El llibre, editat per La Magrana, va obtenir el 17è premi Gaziel de biografies i memòries.

Joan Esculies és escriptor i historiador. Ha publicat assajos, articles acadèmics i biografies centrats en el catalanisme polític del segle XX. Exerceix de professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya i és columnista dels diaris El País i Ara i analista polític en diversos mitjans de comunicació.

Durant l’acte de presentació, Joan Esculies mantindrà una conversa sobre el llibre amb Antoni Mayans, secretari de la Beca Ernest Lluch.
 

Coberta del llibre editat per La Magrana. Foto: ACG.

Arxivat a