EL PSC Olot posa un decàleg electoral a debat entre la ciutadania

Els socialistes convertirien Can Sacrest en un Campus de les Arts i farien pisos tutelats a l’antic hospital, a més d’apartaments per a estudiants

El candidat a batlle del PSC Olot, Josep Guix.
El candidat a batlle del PSC Olot, Josep Guix. | Xavier Borràs.
14 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:48h
El candidat a batlle i portaveu del grup municipal del PSC Olot, Josep Guix –acompanyat del també regidor a l’Ajuntament, Jaume Mir– ha presentat aquest dimecres a la seu de l’agrupació socialista, al carrer de Sant Roc, els 10 punts que creuen que ajudaran a millorar la situació i la vida a la ciutat, un decàleg que posaran a debat entre la ciutadani, perquè volen “copsar les necessitats de la població”.

Entre aquests 10 punts en destaquen dos per la novetat que suposen: d’una banda, la creació del que anomenen Campus de les Arts i, de l’altra, l’ús de l’antic hospital amb l’ampliació de places de geriatria i pisos tutelats a més de l’oferta d’apartaments per als estudiants de fora de la ciutat en el que seria un projecte generacional.

El Campus de les Arts

Guix no es partidari de crear una gran biblioteca a Can Sacrest, com havia anunciat l’equip de govern municipal, sinó un Campus de les Arts i dels ensenyaments, com a nucli d’activitat pedagògica i cultural de la ciutat que connectaria el barri vell amb el de Sant Miquel i que aglutinaria serveis per a l’actual Escola d’Art i inclouria l’Escola d’Adults –actualment a l’antiga estació de tren (que podria esdevenir un centre d’interpretació del tren d’Olot–, l’Escola d’Expressió i l’Escola d’Idiomes, a més d’una segona biblioteca, més petita que l’actual, ja que segons el candidat la Marià Vayreda ja cobreix les seves funcions i, fins i tot, les podria ampliar.

Per bé que la Generalitat insisteix que  poblacions com Olot han de tenir una biblioteca més gran, amb una de més de petita ja n’hi hauria prou: “La Generalitat també havia de resoldre el tema de la variant d’Olot i, de moment, no ha fet res”, ha sentenciat Guix.
 

Jaume Mir i Josep Guix durant la presentació del decàleg electoral. Foto: Xavier Borràs.


Gent gran i gent jove en convivència a l'antic hospital

Quant a la proposta de deixar espais lliures de l’antic hospital a serveis per a la gent gran, Guix s’ha mostrat il·lusionat d’estudiar la possibilitat d'implantar un programa de convivència intergeneracional que enriqueixi ambdues parts. “Les persones grans reben companyia, al mateix moment que se'ls obre una finestra al món juvenil. Per un altre costat, els estudiants poden tenir un lloc assequible, tranquil i amb serveis, per poder estudiar”.

D'alguna manera, els estudiants portarien el món exterior amb ells i el podrien transmetre a les persones grans amb qui compartirien una part del seu temps., una iniciativa que han tingut èxit en altres països, com a la ciutat de Deveter (Holanda). Això ha de permetre que, els joves estudiants que així ho desitgin puguin acompanyar persones grans que així ho vulguin (fer-los companyia, ajudar-los en les seves tasques, compartir àpats amb ells, fer classes, preparar i assistir a festes d'aniversari, llegir-los llibres, escoltar música, etc.) a canvi de tenir uns lloguers subvencionats.

Els punts d’aquest decàleg s’aniran fent conèixer un per a un a militants, simpatitzants i agents socials, a més de la ciutadania, per afavorir un ampli debat tant a nivell presencial com virtual. Jaume Mir ha fet saber que es faran unes enquestes breus per conèixer l’opinió de la gent i a partir de les converses i els resultats es generarà un document propici per al programa electoral del PSC a la ciutat.

Les 10 propostes per a Olot i la Garrotxa del PSC

Nous usos a l’edifici de l’antic hospital d’Olot: Combinar serveis per a la Gent Gran i amb algunes ofertes per a la gent jove. (Ampliació de places de geriatria i pisos tutelats, oferta de pisos per a estudiants, impulsar un projecte generacional).
 
Polítiques d’habitatge: millora de la situació en tota la ciutat i concretament al Barri Vell, Sant Miquel, Sant Roc, Pequin, etc. (Ampliació d’oferta de pisos de protecció oficial i de lloguer social. Recuperació d’edificis en mal estat per destinar-los a aquestes finalitats.
 
Rehabilitació i dinamització del Barri Vell: creació del Campus de les Arts i els ensenyaments a Can Sacrest com a nucli d'activitat pedagògica i cultural al centre de la ciutat i que connecti el barri vell amb el barri de Sant Miquel i que aglutini l'Escola d'Art, l'Escola d'adults, l'escola d'Expressió l'Escola d'Idiomes i una segona biblioteca.
 
Infraestructures: Variant d’Olot i Les Preses. Millora de les diferents entrades d'Olot: reforma de la Rodona i arranjament de l'avinguda de Santa Coloma.
 
L’Anella Verda a l’entorn del riu Fluvià: continuació de les reformes al voltant del riu al seu pas per Olot, recuperació dels espais verds, rutes i edificacions de l’entorn. Fomentar la vida de cara al riu.
 
Dinamitzar l’economia i el comerç de la ciutat i comarca: posant especial èmfasi en la millora de la Formació Professional i en la creació del centre de Divulgació dels Volcans ( Espai Cràter) per tal d'atraure un turisme familiar i cultural que ens ajudi a dinamitzar la ciutat i en especial el Barri Vell.
 
Fomentar la pràctica de l’esport: millora de les infraestructures als pavellons d’esport, fer la piscina municipal coberta i millora dels camps de futbol base i altres equipaments esportius.
 
Educació: eix principal del nostre Pla de Govern: Fomentar el projecte d’Olot Ciutat Educadora, accions educatives per a la prevenció de la violència de gènere i la violència en general. Increment de les inversions als centres educatius i millorar i reactivar l’oferta de l’Escola Taller.
 
Ciutat Segura: treballar i portar a terme propostes per reforçar la seguretat de tots els ciutadans. Augmentar la vigilància per millorar la manca de seguretat.
 
Olot Ciutat per a les persones
: fer que els serveis bàsics de la ciutat funcionin millor i diàriament: mobilitat; neteja i recollida de deixalles; enllumenat; xarxa d’aigua i de clavegueres; jardins i espais verds. Convertir la ciutat en un espai on les persones tinguin prioritat: millors voreres, passos de vianants, carrils bici, zones d’aparcament gratuït a prop del centre i carrers amb plataforma única especialment a les entrades del barri vell, Sant Pere Màrtir, Sant Roc, etc.

Tot de punts que, com va dir Josep Guix, conformen el que ha de ser un Ajuntament, "com una empresa de serveis que ha de garantir que la ciutat funcioni".
Arxivat a