La CUP Olot clou el cicle de sobiranies amb una jornada aquest dissabte

Es farà a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa només al matí per a afavorir l'anada a la manifestació per l'autodeterminació a la tarda a Barcelona

Redacció
13 de febrer del 2019
La CUP Olot ja va presentar aen aquest cicle com s'ha de bastir la sobirania popular.
La CUP Olot ja va presentar aen aquest cicle com s'ha de bastir la sobirania popular. | @CUPOlot.
La CUP d’Olot ha preparat una jornada per tancar el cicle de sobiranies que va començar l’any passat. En aquesta ocasió, la jornada es dedicarà a les sobiranies tecnològica, educativa i social. La jornada es durà a terme el proper dissabte, 16 de febrer, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa a partir de les 10:00 h del matí. La jornada és oberta i lliure a tothom que tingui interès i sensibilitat per aquestes temàtiques. A l'inici s'havia previst de fer les conferències durant tota el dia, però la convocatòria de la manifestació "L'autodeterminacio no és un delicte" a la tarda a Barcelona ha fet replantejar l'horari només durant el matí per afavorir que tothom qui ho vulgui pugui assistir a la protesta.
 
La primera de les ponències serà a les 10 del matí i tractarà la sobirania tecnològica; anirà a càrrec de Muriel Rovira, membre d’Apoderament Digital, i versarà sobre Estratègies municipals per a l’apoderament digital, document que pretén avançar en la sobirania tecnològica a través de la implementació de 46 mesures polítiques municipals concretes. La voluntat d’aquest document, elaborat pet un grup d’impulsors com Sobtec, Barcelona Free Software, Pangea, Colectic, Pirates de Catalunya, Xarxa d’Innovació Pública i Guifi.net, és la d’impregnar de sobirania tecnològica els programes dels partits polítics que concorreran a les eleccions municipals del 2019, no només dedicant un apartat especific dels seus programes a les propostes, si no aplicant al programa sencer una nova mirada.
 
Després, a partir de les 11.15, tocarà el torn a la sobirania educativa, que anirà a càrrec de Xavier Bonal, professor de sociologia de l’educació de la UAB, i que es referirà a Quina política educativa per a l’equitat?, en què analitzarà aspectes que cal tenir en compte per a la planificació educativa municipal com la zonificació escolar, l’oferta d’ensenyaments existents i necessaris o els criteris a seguir en l’oferta educativa davant les variacions de població i possibles tipus de centres.
 
Finalment, i a partir de les 12.30, serà el torn de la sobirania social i anirà a càrrec, per una banda, de Mostafà Shaimi, investigador de la UdG sobre temes de racisme, amb Racisme avui a Catalunya, en què analitzarà el model de la interculturalitat de Catalunya que es deriva del Pla de la Ciutadania i de les Migracions. A continuació intervindrà Xavier Casademont, professor de pedagogia de la UdG, que descriurà l’estudi La cohesió social a la Garrotxa, encarregat pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Taula de Cohesió, a partir del qual es vol millorar el coneixement sobre la situació de la cohesió social a la nostra comarca i poder reflexionar sobre els reptes que afrontar i les polítiques públiques que poden servir per fer-hi front.
 
La jornada es durà a terme el proper dissabte, 16 de febrer, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. La jornada és oberta i lliure a tothom que tingui interès i sensibilitat per aquestes temàtiques.
 

Cartell de la jornada. Foto: @CUPOlot.

Arxivat a