El Consell de Barri del Nucli Antic d'Olot prioritza les accions de millora

La captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització, la continuïtat al projecte del Taller dels Sastres i la millora de la plaça del Conill són algunes de les seleccionades pels veïns

La rehabilitació d’habitatge és una de les prioritats dels veïns del Nucli Antic.
La rehabilitació d’habitatge és una de les prioritats dels veïns del Nucli Antic. | Martí Albesa.
Redacció
13 de febrer del 2019
El Consell de Barri del Nucli Antic ja ha seleccionat les actuacions que es portaran a terme els mesos vinents tal com ha explicat aquest dilluns a l'Ajuntament d'Olot Estanis Vayreda, regidor del Nucli Antic, l’arquitecte Eduard Callís, i Josep Esparreguera, vicepresident de l'Associació de Veïns d'aquest barri.

De fet, el passat dilluns 4 de febrer es va reunir per quarta vegada el Consell de Barri del Nucli Antic des de la seva constitució el 3 de maig de 2018 amb l’objectiu de prioritzar les actuacions recollides en el PIAM que es duran a terme durant el 2019, tenint en compte les accions realitzades el 2018 i el pressupost municipal previst per aquest any (200.000 €).
 

Eduard Callís, Estanis Vayreda i Josep Esparreguera durant la presentació Foto: @olotuit.


En aquest sentit, en primer lloc es van prioritzar 100.000 euros per a la realització d’accions en captació i rehabilitació d’habitatge per a la seva mobilització que s’aniran concretant a mesura que es vagin tenint resultats de l’estudi d’habitatge al Nucli Antic d’Olot que es contractarà a finals d’aquest mes. En segon lloc, es va prioritzar la realització de la 2a part de l’estudi d’habitatge per tal de tenir una radiografia estructural, d’ús, d’accessibilitat, energètica, estètica, social, urbanística i econòmica dels aproximadament 400 habitatges i locals del centre de la ciutat que no es van incloure a la primera part de l’estudi, identificant-ne i categoritzant-ne les necessitats, oportunitats i previsions futures.
 
La tercera acció prioritzada fou donar continuïtat al Taller dels Sastres, un projecte que es va iniciar a mitjans del desembre de 2018 i que té per objectiu reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, fomentant la instal·lació d’activitats de caràcter singular portades a terme per artesans, artistes i creadors. A aquesta acció es van destinar 40.000 € que serviran per al lloguer i rehabilitació de locals propers al carrer dels Sastres, així com la preparació d’aparadors i l’organització de diverses activitats de dinamització a càrrec de l’associació La Iera i DinàmiG.
 
Seguint les accions recollides en el PIAM, el Consell de Barri va prioritzar en quart lloc la realització de la segona part de la jornada tècnica “Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats” que es va portar a terme el passat 30 de novembre a la sala El Torín d’Olot. Aquesta segona sessió tindrà per objectiu posar sobre la taula les àrees d’oportunitat urbanístiques i d’habitatge detectades a la primera sessió amb propietaris, veïns, entitats i institucions... amb l’objectiu de generar experiències positives per a la millora de l’espai públic i residencial que a la vegada poden ser motor d’intervencions privades de rehabilitació.
 

Esbós del projecte de millora de la plaça del Conill fet per Un Parell d'Arquitectes. Foto: @olotuit.


Finalment, dins el pla de millora de places de proximitat realitzat pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner en el marc de les accions prioritzades pel 2018, es va acordar realitzar un projecte de millora de la plaça del Conill contemplant aspectes com la instal·lació d’un banc – escocell amb un arbre singular a la plaça, la restauració i posada en funcionament de la font i la il·luminació de diversos elements patrimonials, entre d’altres.
 
El Consell de Barri és un espai de participació que dóna continuïtat al grup motor constituït per a l'elaboració del Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic amb representants veïnals, socials, culturals, econòmics... del centre històric, incorporant representació tècnica i política municipal. Té per objectiu fer el seguiment i priorització de les accions de millora, l'avaluació i redefinició de les línies de treball, així com l'impuls de les activitats incloses al Pla.
 
Arxivat a